UEFA Liga šampiona

Kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona: Zvezda prati Bodo/Glimt i Jagieloniju, Tadić i Murinjo jure zaostatak protiv Lila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 10:00
Kvalifikacije za Ligu šampiona MN Press
Kvalifikacije za Ligu šampiona

Večeras su na programu revanš mečevi kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, a svog rivala u plej-ofu za elitno evropsko takmičenje saznaće FK Crvena zvezda.

U revanš utakmici Bodo/Glimt će pred svojim navijačima na "Asmpira stadionu" braniti gol prednosti protiv Jagjelonje (19.00).

Pre sedam dana u Poljskoj bolja ekipa bio je Bode Glimt, dominirao je u gotovo svakom statističkom aspektu, a to je "naplatio" u 58. minutu kada je nakon centaršuta Haugea, Dieguez ubacio loptu u sopstvenu mrežu. Nekoliko minuta kasnije ta prednost mogla je biti veća, Moe je postigao pogodak za 2:0, ali on je poništen intervencijom VAR-a, tako da je ovaj dvomeč i dalje "otvoren" pred večerašnji revanš.

 

 

Večeras će na terenu biti i sada bivši kapiten Srbije, Dušan Tadić, koji će zajedno sa svojim Fenerbahčeom probati da preokrene rezultat protiv Lila. Francuski tim slavio je u prvom meču 2:1.

Na tom susretu je viđen sjajan fudbal, oba tima su igrala odlično, a sreća je na kraju poslužila Lil koji je u završnim trenucima utakmice došao do pobede i Fenerbahče sada mora uraditi ono što nikada nije, nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta kako bi zadržao nadu o plasmanu u grupnu fazu najjačeg evropskog takmičenja u kojem nije igrao još od sezone 2008/09.

Upravo zbog takvih podviga na klupu istanbulskog velikana letos je doveden Žoze Morinjo kojem je ovo prvi angažman izvan "liga petica" posle 20 godina kada je sa Portom osvojio Ligu šampiona.

Sa druge strane, Lil je preko leta ostao bez trenera Fonseke koji je otišao u Milan i mladog Lenija Joroa koji je pojačao Mančester junajted u transferu vrednom preko 60 miliona evra, ali to izgleda nije poremetilo francuski klub.