UEFA Liga šampiona

Partizan još jednom poražen od Dinama i sada mu sledi dvomeč protiv Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 21:53
Trener Partizana, Aleksandar Stanojević MN Press
Trener Partizana, Aleksandar Stanojević

Daleko su fudbaleri Partizan u ovom trenutku od evropskog nivoa, a pogotovo od Lige šampiona kao najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu.

Pre nedelju dana u Kijevu crno-beli su šest puta vadili loptu iz svoje mreže, uz dva postignuta gola Mateuša Saldanje, a u revanšu na stadionu u Humskoj ove večeri je bilo 0:3 (0:1).

Očekivalo se da bi trijumf od 4:0 protiv Jedinstva u Ubu mogao malo da prodrma igrače trenera Aleksandra Stanojevića i udahne im malo života, ali to se nije dogodilo. Jednostavno, ono što su oni igrali nije bilo dovoljno dobro da bi se izbegao poraz.

Nije ni ukrajinski predstavnik u ovom dvomeču pokazao vrhunski kvalitet, ali kad vam rival u obe utakmice pokloni gol, onda vama ostaje samo da se zahvalite i sa osmehom nstavite takmičenje. A to se dogodilo u deulu Partizana i Dinama.

Imali su gosti u Humskoj polukontru koju je Aldo Kalulu uspeo da "preseče", ali je samo pogodio Leonarda Ovusua i praktično je dodao do iskusnog Andrij Jermalenka. Najbolji igrač ove ekipe Dinama je to, iako pomalo zbunjen, uspeo da iskoristi i savlada golmana Aleksandra Jovanovića.

Drugo poluvreme jeste donelo, za nijansu, bolju igru Partizana, pre svega na startu drugog 45 minuta kad je Brazilac u redovima crno-belih imao dve solidne šanse i u jendoj od njih uspeo da pogodi stativu, ali za tim koji ima ambicije da igra u nqjkvalitetnijem evropskom takmičenju to je zaista malo.

U trenucima kada su crno-beli imali ravnotežu na terenu, usledila je kontra gostiju koja je okončana prekršajem kapitena domaćeg sastava Svetozara Markovića posle kojeg je dosuđen jedanaesterac, a njega je u gol pretvorio Vanat, da bi u poslednjem minutu Karavajev postigao konačan rezultat.

Na kraju, kada se podvuče crta, Dinamo zasluženo odlazi u narednu ligu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će mu rival biti škotski Rendžers, dok će se igrači Partizana za ulazak u plej-of Lige Evrope boriti protiv švajcarskog Lugana koji je eliminisan od Fenerbahčea.