UEFA Liga šampiona

Žoze Murinjo zapretio Lilu: Imali su tu nesreću da izvuku nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 17:45
Žoze Murinjo je ovog leta seo na klupu Fenerbahčea. Tanjug / Peter Klaunzer/Keystone via AP
Žoze Murinjo je ovog leta seo na klupu Fenerbahčea.

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su Lugano ukupnim rezultatom 6:4 (4:3, 2:1) i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, čime su obezbedili sebi dvomeč sa francuskim predstavnikom Lilom. 

S obzirom da je u pitanju protivnik iz "liga petice", novinare je na konferenciji za štampu posle utakmice sa Švajcarcima zanimalo šta Žoze Murinjo msli o tradicionalno lošem nastupu turskih ekipa protiv klubova iz najjačih domaćih prvenstava. Ekscentrični stručnjak je po običaju odgovorio u svom maniru. 

"Lil je imao tu nesreću da izvuče baš nas. Siguran sam da bi im bilo mnogo draže da su izvukli nekog drugog za protivnika", istakao je "posebni". 

 

 

Posle kratke, ali efektivne pauze, nastavio je da odgovara na pitanje novinara.

"Razumem da su turski klubovi u prošlosti imali problema protiv većih evropskih imena, ali ne živimo u prošlosti i klubovi iz ove zemlje zaslužuju ponovnu šansu za dokazivanjem. Mislim da Lil nije imao sreće jer će im biti jako teško sa nama. Ujutro ću ići par sati na bazen, a po povratku se bacam na pripremu treninga i meča za Lil, jedva čekam biće to zabavan dvomeč", završio je Murinjo, zadobivši smehotresnu reakciju novinara i prisutnih. 

Uvodnu utakmicu sa Lilom, Fener će odigrati u utorak (06.08.) od 20.30. časova u Francuskoj, dok se revanš meč u Istanbulu igra nedelju dana kasnije.