UEFA Liga šampiona

Aleksandar Stanojević pred okršaj sa Dinamom: Ovo će nam pokazati da li se možemo nositi sa Evropom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 12:43
Stanojević se nada da će crno-beli uvideti kako i koliko mogu parirati u Evropi. MN Press
Stanojević se nada da će crno-beli uvideti kako i koliko mogu parirati u Evropi.

Fudbaleri Partizana ugostiće Dinamo Kijev u sredu od 20 časova na svom stadionu pred praznim tribinama. Crno-beli su u prvom duelu kvalifikacija za Ligu šampiona poraženi sa 6:2, tako da će pred sobom imati praktično nemoguć posao za prolaz dalje. Ipak, ovo može biti prilika da "parni valjak" isproba neku novu postavku pred nastavak evropskih takmičenja. 

Pred utakmicu se medijima obratio trener Partizana, Aleksandar Stanojević. 

"Posle loše predstave u prvom meču sutra ulazimo u utakmicu da popravimo utisak. Sami smo krivi za loš rezultat tamo, sami moramo i da se borimo da popravimo utisak. Svaka utakmica u Evropi je važna, kako za srpski fudbal, tako i za klupski koeficijent. Ulazimo sa velikim nabojem u meč", rekao je Stanojević na konferenciji za medije u Beogradu.

MN Press

Aleksandar Stanojević na meču Partizana i Jedinstva

Trener Partizana je rekao da je svestan da su šanse za prolaz u treće kolo kvalifikacija za LŠ samo teoretske.

"Nada umire poslednja, ali realnost je nešto drugo, pogotovo kada nemate podršku navijača. Nikad se ne zna u fudbalu ako date rani gol, ali najvažnije je da mi pokažemo kako se bori za grb Partizana", dodao je Stanojević.

Utakmica između Partizana i Dinama biće odigrana sutra od 20 časova na stadionu "crno-belih" u Beogradu bez prisustva publike. Biće to jubilarna 300. utakmica Partizana u evropskim klupskim takmičenjima. Stanojević je govorio i o kadrovskoj situaciji u redovima "crno-belih".

"Samo je Arijaga pod znakom pitanja, biće promena u timu, svi igrači moraju da se pokažu i dokažu. Najvažnije je da defanzivno budemo bolji, u napadu imamo potencijal", istakao je Stanojević. 

Prokomentarisao je malo trener crno-belih i ekipu Dinama. 

"Dinamo ima kvalitetne igrače. Oni nemaju utakmice, izaći će u najjačem sastavu. Razmišljam o nama, kako mi da budemo bolji. Da vidimo šta mi možemo u Evropi da pokažemo, da li smo spremni za Evropu i koliko. Ovaj meč će da nam pokaže šta je dobro, šta je loše, da li možemo da se nosimo sa Evropom u ovom trenutku", naglasio je šef struke.

Ukrajinci su potencirali učešće crno-belih na Bratskom kupu u Moskvi, trener Partizana istakao je da to prijateljstvo s “armejcima” nema veze sa aktuelnim trenutkom, već da traje pola veka.

"Evropa je mnogo važna i za nas i za ugled srpskog fudbala. Druge stvari ne bih komentarisao, nismo imali nekih problema. Oko izjava i šta su potencirali, ne bih komentarisao. Naši navijači su već 50 godina prijatelji sa CSKA iz Moskve. To je jedna sportska priča. I kad je bio SSSR i kad bude ko zna koja država. Mi gajimo samo sportsku priču. Motivacija nam je samo taj poraz i da predstavimo naš klub na najbolji način", rekao je trener Partizana. 

Kritikovao je Stanojević, između redova, najboljeg strelca ekipe Mateusa Saldanju.

"Videćemo u kom pravcu ćemo ići. Ne zanima me da li je neko dao dva ili tri gola. Šta imam ja od toga ako izgubim utakmicu? Meni je samo merodavno koliko ko daje na terenu. Želim da svako potvrdi poziciju. Saldanja je naš individualno najbolji igrač. Nama trebaju timske pobede, timska igra, nama treba tim. Nebitno kao tim, nebitno kako se ko zove. Iz tima izlaze igrači koji daju 35 ili 15 ili 20 golova. Drago mi je da se pojavio na prošloj utakmici, nije to evropski nivo, ali imali smo Napredak, koji je sličan Ubu, pa smo bili mnogo bolji na Ubu", istakao je Stanojević.

Partizan i dalje traži pojačanja.

"Radimo na tome. Došao je danas igrač iz Perua. Biće večeras na treningu. Tražimo osmicu, napadača. Nije lako. Nadamo se da će da bude do sledećeg evropskog kruga. Ako se ne reši, idemo dalje", naglasio je strateg.  

Trener crno-belih apsolutno nije zadovoljan urađenim na početku sezone.

"Ništa nismo pokazali u Rusiji, da ne pričam o Kijevu. Protiv Napretka ništa. Na Ubu smo već pokazali. Drugi je nivo takmičenja, ali je pomak. U načinu igre je bilo dosta dinamično, bili smo ono što ja želim. Videćemo u nedelju protiv organizovanog protivnika. Do sad mi je bio potreban jedan pripremni period da napravim igru, a sad prvi put nisam uspeo u karijeri. Zato svi mi i treneri, učimo svakim danom. Nadam se da ćemo brzo doći do toga. Nema vremena, nema alibija. Niti ga tražim. Biće vremena za priču", zaključio je Stanojević.

Meč Partizana i Dinamo Kijeva, kao i ostale mečeve naših klubova na putu do Evrope, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.