UEFA Liga šampiona

Posao nije završen: Trener Dinama očekuje da igrači ne polete posle goleade protiv Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 23:46
Oleksandr Šovkovski, trener Dinama (K), smatra da nije završena eliminacija Partizana Profimedia
Oleksandr Šovkovski, trener Dinama (K), smatra da nije završena eliminacija Partizana

Dinamo iz Kijeva naneo je Partizanu jedan od najtežih evropskih poraza u klupskoj istoriji, posle ukidanja duple vrednosti golova na strani, večerašnjih 6:2 za Ukrajince iz Lublina čini se nenadoknadiv zaostatak za crno-bele, ali trener pobednika ne misli da su crno-beli pratično eliminisani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Da li zato što stvarno veruje da je čudo moguće u ovom trenutku ili iz kurtoazije prema protovniku, kog je žestoko i neprimereno isprozivao zbog igranja pripremnih mečeva sa ruskim timovima, tek Oleksandr Šovkovski je posle meča naglasio da on i njegova ekipa nemaju još pravo da slave prolaza u sledeću rundu. 

 

 

"Posao nije završen. Ostaje revanš. Pripremaćemo se za njega kao i za ovu utakmicu. Analiziraćemo, pregledaćemo naše greške. Najvažnije je zalaganje na terenu, rad, igrači su ispoštovali taktuku i sada imamo zadovoljavajući rezultat pred revanš", rekao je šef stručnog štaba Dinama.

Nekadašnji golman traži od svojih izabranika da ostanu pribrani, jer samo tako mogu biti pravi u revanšu 31. jula. 

"Ova utakmica nam je pružila informacije. Neću da komentarišem taktičke instrukcije, jer imamo i revanš. Igrači su ispunili sve što smo od njih tražili. Najviše mi se dopalo što nas penal za rivala nije uznemirio. Kakva god da je situacija, moramo da budemo koncentrisani do poslednjeg zvižduka", kaže Šovskovski, dok njegov razočarani kolega Aleksandar Stanojević priznaje da je rival u ovom trenutku daleko ispred "parnog valjka".