UEFA Liga šampiona

Neverovatno, razočaravajuće... : Aleksandar Stanojević realan u analizi teškog poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 22:36
Aleksandar Stanojević, trener Partizana, teško podneo ubedljiv poraz od Dinama MN Press
Aleksandar Stanojević, trener Partizana, teško podneo ubedljiv poraz od Dinama

Partizan se proveo kao bos po trnju u Lublinu, u prvom delu dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Dinamom iz Kijeva, a treća primljena "šestica" u istoriji kluba posebno teško je pala treneru Aleksandru Stanojeviću.

I pored toga nije hteo da beži od surove istine u analizi teškog poraza vicešampiona Srbije od rivala iz Ukrajine. 

"Razočaravajući rezultat za nas. Primili smo golove dosta naivno i lako, ovo je bila druga brzina od strane Dinamo Kijeva i pokazali su nam koliko su u svim elementima fudbalske igre ispred nas. Nama ostaje da popravimo neke stvari, da dopunimo selekciju i da nastavimo da radimo. Ovo nam je pokazatelj gde smo u odnosu na Ligu šampiona", iskren je bio Stanojević na konferenciji za medije. 

Pratizan je prvi dao gol, a onda je dozvolio sebi da primi samo tri za šest minuta i već na poluvremenu praktično osudi sebe na prestrojavanje u trku za Ligu Evrope, od trećeg kola. 

 

 

"Neverovatno, to se ozbiljnim ekipama ne dešava. Prvo poluvreme je bilo egal, kontrolisali su igru, nisu nas ugrožavalim, ali to je totalno preokrenulo igru. Jednostavno su nas u drugom poluvremenu nadigrali, fizički su bili bolji... 

Zaista je bio pravi šok, postigli su tri pogotka u finišu. Igračima smo rekli da pokušamo da postignemo gol, da ostanemo u igri. Uspeli smo da smanjimo i mi, međutim, nismo izdržali njihov ritam i njihovu brzinu, primili smo gol i tada je sve bilo rešeno".

Minus od četiri pogotka u teoriji nije nenadoknadiv, dešavala su se i veća čuda u sportu, ali viđeni odnos snaga ne može biti podloga za takvu vrstu optimizma u Humskoj 1 pred revanš 31. jula. 

"Naravno da je teško stići, jer je bila razlika ne samo u golovima nego i u igri. Ne možemo na ovaj način, moramo da izvučemo pouke, pokušali smo da se nametnemo, ali ne možemo da igramo ovako, moramo da se podignemo, moramo da se pojačamo", zaključio je Stanojević.