UEFA Liga šampiona

Treća evropska "šestica" u mreži Partizana: Od Dinama (D) do Dinama (K)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 22:25
Ekipa Partizana, doživeča od Dinama jedan od najtežih poraza u istoriji kluba FK Partizan
Ekipa Partizana, doživeča od Dinama jedan od najtežih poraza u istoriji kluba

Katastrofa Partizana protiv Dinama iz Kijeva, u večeras odigranom prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, treća je evropska utakmica u istoriji kluba iz Humske u kojoj je golman čak šest puta morao da vadi loptu iz mreže, a ostatak tima kreće spuštene glave s centra. 

Najubedljiviji poraz, crno-beli su doživeli u sezoni 1970/71, kada je Dinamo iz Drezdena u tadašnjem Kupu sajamskih gradova savladao srpski tim sa 6:0. Zatim je i Kvins Park Rendžers sa na sličan način slavio u sezoni 1984/85 (6:2). Ukrajinci su nastavili tamo gde su Englezi stali...

 

 

Da stvar bude još gora, posle svega viđenog u Lublinu teško da ekipa Aleksandra Stanojevića može da se prvo za kratko vreme oporavi od debakla protiv Kijevljana, a još teže zapuši sve kratere u svojoj igri i šokira protivnika u drugom delu bitke za treću rundu LŠ.  

Jer Dinamo u ovok trenutku ima sve potrebne adute na svojoj strani, dok "parni valjak" kaska s pojačanjima i dostizanjem forme, na šta je povratnik na mesto šefa stručnog štaba ukazivao i pre početka prvenstva Srbije, kao i posle jedva uzetih bodova protiv Napretka na startu Mozzart Bet Superlige Srbije. A, pogotovo posle tog minimalca.