UEFA Liga šampiona

Da li su Ukrajinci osudili agresiju nad našim narodom?! Direktor Partizana replicirao treneru Dinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 19:54
Miloš Vazura, direktor Partizana, reagovao na izjavu trenera Dinama iz Kijeva MN Press
Miloš Vazura, direktor Partizana, reagovao na izjavu trenera Dinama iz Kijeva

Malo pre meča dva tima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, reagovao je na izjavu trenera kijevskog Dinama, Oleksandra Šovkovskog, koji je crno-bele označio kao neprijatelje, jer su tokom priprema igrali sa ruskim ekipama na turniru u Moskvi. 

Jednog od čelnika vicešampiona Srbije teško su pogodile optužbe domaćina, pa je u tom duhu izrazio oštar lični i klupski stav povodom komentara iz Ukrajine, kom nije mesto u sportskoj priči. 

"Pitamo se samo sta smo mi to uradili Ukrajincima?! Čemu mozemo da zahvalimo na ovako nesportskom odnosu. Naša država nije odustala od priznanja teritorijalne celovitosti pomenute zemlje, pa nam ovakav odnos nije najjasniji. Moramo i možemo takođe uzvratiti pitanjem šta je to Ukrajina učinila povodom NATO agresije na našu zemlju i šta bismo mi trebali da uradimo i kako da im uzvratimo. Zašto se uopšte neko stavlja na pijedestal moralnog sudije i sa njega sudi o srpkimposlovima i ponasšnju i drži nam lekcije bez ikakvih argumenata", replicirao je Vazura treneru iz zemje u ratnom sukobu sa Rusijom. 

Direktor kluba iz Humske imao je potrebu i da podseti na zla koja su prošli naša zemlja i narod u bliskoj prošlosti, odnosno činjenicu da je dobar deo Evrope i sveta sve to ćutke posmatrao. 

"Da li su tu agresiju ikada osuduli ili se distancirali od zločina počinjenih nad našim narodom?! Zašto se takvo prosuđivanje i presuđivanje širi na sportske terene?! Tome nema mesta u sportskim takmičenjima i ne govorim samo o fudbalu, nego generalno. Srbija se dosledno drži izvan svih ratnih sukoba i uporno propoveda mir, a domaćinu današnjeg meča ovakve stvari ne idu na čast", rekao je Vazura, dok navijači jedva čekaju da vide šta će ekipa Aleksandra Stanojevića uraditi večeras u Lublinu.