UEFA Liga šampiona

Partizan i Dinamo Kijev na TV Arena sport: Crno-beli u Poljskoj traže put do Rendžersa i grupne faze Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2024 09:33
Mateus Saldanja, napada Dinamo iz Kijeva MN Press
Mateus Saldanja, napada Dinamo iz Kijeva

Dugo je Partizan "patio" zbog izostanka iz elitnog evropskog takmičenja, a sada je ponovo tu. Pred vratima Lige šampiona. Da bi crno-beli stigli do grupne biće im potrebno da budu uspešni u dva kvalifikaciona kola.

U prvom rival će im biti najtrofejniji ukrajinski klub Dinamo iz Kijeva, a ukoliko prođu tu prepreku nameriće se na škotski Glazgov Rendžers.

Prva utakmica protiv Dinama igra se danas od 20.00 časova (TV Arena 1 Premium) u poljskom gradu Lublinu.

Partizan, inače nema mnogo dobrih iskustava kada su u pitanju međusobni dueli sa Kijevljanima. Ne leži crno-belima Dinamo nikako, što se i pokazalo u grupnoj fazi Lige Evrope 2017. godine. Kijevljani su tada slavili sa 3:2 u Humskoj, a potom su na svom terenu ubedljivo savladali Partizan sa 4:1.

 

 

Ipak, vremena su se promenila. Partizan sa Aleksandrom Stanojevićem ima velike ambicije, mada je utakmica prvog kola protiv Napretka, otkrila sve nedostatke crno-belih.

"Retkost je dobiti priliku igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Igramo protiv dobrog i velikog kluba, ali imamo želju da probamo i mi da napravimo nešto, pa sa velikom motivacijom ulazimo u utakmicu", rekao je Stanojević.

Zna Stanojević šta može da očekuje od Dinama.

"Oni su izuzetno fizički dominantna ekipa, dosta brza i efektna. Dosta su tehnički kvalitetni. Naravno, imaju i mana određenih. Očekuje nas dosta intenzivna utakmica. Moramo obratiti pažnju na to što sa dosta igrača ulaze u protivnički kazneni prostor".

 

 

Čini se da bi crno-beli bili zadovoljni i sa remijem.

"Svaki aktivan rezultat, koji možete u revanšu da poništite je za mene aktivan. Tako da videćemo. Nekad možete imati i loš rezultat, ali da budete svesni da možete da prođete. Danas je prvo poluvreme, tako se i spremamo", rekao je Stanojević.

Najveća opasnost po gol Partizana preti od Vladislava Vanata i Vitalija Bujalskog, koji su ostali u Dinamu i odigraće makar ove kvalifikacione duele. Šovkovski na raspolaganju ima uglavnom domaće igrače. Među njima su i poznata imena kao što su Jarmolenko i Jacik.

Partizan će pretiti preko Saldanje, tačnije, Stanojević ima sve igrače na raspolaganju, osim kažnjenog Nemanje Nikolića, koji je pošao na put sa ekipom. 

Vreme je da crno-beli pokažu šta mogu u Evropi, a prva prepreka je večeras pred njima u Lublinu.

Partizan bi mogao da izađe u sledećem sastavu: A. Jovanović, De Medina, Marković, Mujakić, Antić, Ariaga, Zahid, Severina, Goh, Kalulu, Saldanja.