UEFA Liga šampiona

Lil, Salcburg, Panatinaikos, Fenerbahče... : Poznati Partizanovi potencijalni rivali u trci za Ligu šampiona ili Ligu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2024 09:54
fudbaleri Partizana, dok čekaju mečeve sa Dinamom (K), saznali moguće sledeće rivale MN Press
fudbaleri Partizana, dok čekaju mečeve sa Dinamom (K), saznali moguće sledeće rivale

Fudbaleri Partizana otputovali su jutros u Lublin, gde će ih sutra na neutralnom terenu dočekati Dinamo iz Kijeva u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (20.00, TV Arena 1 Premium), a jutros su saznali s kim će možda igrati u nastavku te trke ili u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ako ne prođu Ukrajince. 

Uoči današnjeg žrebanja parova u sedištu Evropske fudbalske federacije u Nionu, spisak potencijalnih takmaca Svetozara Markovića, Bibarsa Natha, Aleksandra Jovanovića i ostalih izabranika Aleksandra Stanojevića skraćen je na kvartet ekipa: Lil (Francuska), Salcburg (Austrija), Glazgov Rendžers (Škotska) i Slavija Prag (Češka). 

U slučaju da izađe kao ukupni pobednik iz 180 minuta "rvanja" sa Ukrajincima. U suprotnom "parnim valjku" sleduje priključivanje trci za drugo po jačini UEFA takmičenje. gde ga čekaju: Trabzon (Turska) – Ružomberok (Slovačka), Serkl Briž (Belgija) – Kilmarnok (Škotska), Panatinaikos (Grčka) – Botev Plovdiv (Bugarska) ili Lugano (Švajcarska) – Fenerbahče (Turska). 

Ono, što je izvesno jeste da će crno-beli u međuvremenu odmeriti snage sa superligaškim debitantom, Jedinstvom sa Uba, u drugom krugu domaćeg prvenstva. U prvom su teškom mukom savladali Napredak