UEFA Liga šampiona

Natho za Arenu: Imamo sliku šta nas očekuje protiv Ukrajinaca

komentari (0)

Autor: Luka Marković

22.07.2024 09:30
Fudbaleri Partizana na aerodromu Nikola Tesla pred put u Poljsku TV Arena sport
Fudbaleri Partizana na aerodromu Nikola Tesla pred put u Poljsku

Klasa je večna, pa tako golman Aleksandar Jovanović i već veteran Bibars Natho i dalje često drže ključeve uspeha Partizana. Obojica su već na startu sezone uradili svoje protiv Napretka: golman nije primio gol, Izraelac je učetvovao u akciji kod gola Saldanje u nadoknadi.

Pred put u Lublin na duel sa Dinamom iz Kijeva u prvom meču drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona (utorak, 20.00, TV Arena 1 Premium), obojica su dala kratke ocene za TV Arena sport.

"Uvek je dobro kad se pobedi u prvom takmičarskom meču, nije bila laka utakmica. Rezultat je uvek najbitniji, sada nam sledi Liga šampiona i jedan veoma dobar tim Dinama. Jaki su, biće izuteno teška utakmica. Ali, mi znamo šta želimo, a to je da budemo u Ligi šampiona na kraju. Ovo je prva od dve utakmice, moramo da se trudimo da ostvarimo dobar rezultat za revanš", kaže na početku razgovora Natho.

Izraelac je dao zanimljiv odgovor u pogledu njegove uloge rezerviste na startu sezone.

"Onog trena kad ne budem želeo da budem u startnih 11 prestao bih da igram fudbal. Želim uvek da igram od prvog sekunda i to ceo meč, ali tu je trener da odluči. Svako od nas će uraditi kako struka proceni. Ako mi kaže da krećem sa klupe, ja to prihvatam, jer je najvažnije da tim ostvari dobar rezultat. Možeš da misliš i pričaš šta hoćeš, ali na kraju je teren jedino merilo. Ja uvek izlaznim na njega da dam najbolje".

Sudi Nemac Dingert

Prvi duel Dinama iz Kijeva i Partizana u Lublinu (utorak, 20.00, TV Arena 1 Premium) sudi Nemac Kristijan Dingert. Pomagaće mu Kristijan Dic i Nikolai Kimejer, dok će četvrti arbitar biti Florijan Badštuber.

Do sada nije sudio srpskim klubovima i nema nekog većeg internacionalnog iskustva. Samo 14 mečeva u evrokupovima i sedam internacionalnih.

Dinamo Kijev je sličan po kvalitetu Dinamu iz Moskve i CSKA, sa kojim su crno-beli odigrali pripremne mečeve.

"Razlika je kad igrate prijateljskim meč i UEFA Ligu šampiona. CSKA i Dinamo su manje više na nivou Dinama iz Kijeva. Dobro je što smo imali priliku da igramo sa njima jer su nam dali negde sliku kakav će nas meč očekivati protiv Kijeva. Pripremnljeni smo da sutra damo maksimum", ponavlja Natho.   

Golman Aleksandar Jovanović ne voli mnogo da priča, uglavnom je kratak i jasan.

"Start je sezone, bitno je da smo pobedili u prvom kolu. Analizirali smo Dinamo, detalje bih da ostavim samo za nas, a naravno da idemo da ostvarimo dobar rezultat", smatra jedinica vicešampiona Srbije.

Nije želeo da analizira ni rivala, a ni previše da predviđa na temu "šta je to dobar rezultat".

"Videćemo. Ako se budemo dobro branili neće biti toliko problema. Ali, otom-potom. Ne bih kalkulisao previše ni oko ishoda u prvih 90 minuta. Remi pred revanš u Beogradu bi bio OK rezultat. Ali, kao i uvek idemo da dobijemo utakmicu", jasan je bio Jovanović.