UEFA Liga šampiona

Partizan igra s kijevskim Dinamo za Ligu šampiona: Prvi meč u gostima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 12:18
Fudbaleri Partizana imaće veliki ispit u UEFA Ligi šampiona MN Press
Fudbaleri Partizana imaće veliki ispit u UEFA Ligi šampiona

Fudbaleri Partizana u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona (staza nešampiona) igraće protiv Dinama iz Kijeva. Nisu imali crno-beli veliki izbor, mogli su na turski Fenerbahče ili ukrajinski klub, a na današnjem žrebu izvukli su vicešampiona Ukrajine. 

Prvi meč igra se 23/24. jula u negde na neutralnom terenu, zbog rata u bivšoj sovjetskoj republici, revanš sedam dana kasnije u Beogradu, a na prvu loptu čini se da je "parni valjak" dobro prošao u Nionu, jer su viceprvak Turske i tamošnje prvenstvo ispred situacije u fudbalu druge zemlje. 

 

 

Osvajač drugog mesta u našem prvenstvu dobio je nedavno novog-starog šefa struke Aleksandra Stanojevića, pojačao je naapd Đorđem Jovanićem koji je stigao na pozajmicu iz Bazela, ali želi i mora osetno da kvalitativno promeni tim kako bi bio konkurentan ne samo u Mozzart Bet Superligi Srbije već i u Evropi.

Odnosno vratio se u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, gde ga nije bilo prošle jeseni, što mu je ostavilo više energije za domaća takmičenja, ali istanjilo ionako praznjikavu klupsku kasu, pa i umanjilo tržišnu cenu pojedincima. U taboru rivala najskuplji je trio - Vladislav Vanat (10.000.000 evra), Mikola Šaparenko (9.000.000), Vitali Bujalski (5 miliona). 

Igrački kadar čine uglavnom domaći igrači. Od stranaca, tu se tek Nigerijac Benito i Senegalac Samba Dijalo, s tim što se ni u prvom ni u drugom slučaju ne radi o poznatim fudbalerima visoke klase. Andrej Jermolenko je već iz druge priče, a ništa mu ne mogu ni njegove 34 godine. 

Prošle sezone Dinamo uz Kijeva završio je na drugom mestu ukrajinskog šampionata, iza najvećeg rivala Šahtjora iz Donjecka. Prednost Partizana moglo bi da bude to što će prva utakmica biti odigrana na neutralnom terenu. Gde, još nije odlučeno. Dinamo je prošle sezone Evropu igrao u Rumuniji, na stadionu Rapida iz Bukurešta.

UEFA Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija

STAZA ŠAMPIONA

Ludogorec/Dinamo Batumi - Pjunik/Dinamo Minsk

APOEL Nikozija - Petrokub/Ordabasi

Ferencvaroš - Nju Seints/Dečić

PAOK - Borac Banjaluka/Egnatija

Bode - RFS/Larne

Malme - KI Klaksvik/Diferdanž 03

Šamrok/Vikingur - Sparta Prag

LIGAŠKA STAZA

Dinamo Kijev - Partizan

Lugano - Fenerbahče