UEFA Liga šampiona

Trener Dortmunda ponovio "onu staru" - finala se ne igraju, finala se pobeđuju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 22:03
Trener Dortmunda Edin Terzić na konferenciji za štampu pred finale Lige šampiona sa Real Madridom Tanjug/AP Photo/Martin Meissner/Hussein Malla
Trener Dortmunda Edin Terzić na konferenciji za štampu pred finale Lige šampiona sa Real Madridom

Poslednja utakmica ovogdišnjeg izdanja Lige šampiona na programu je sutra od 21 čas (Arena 1 Premium), a uoči finala na "Vembliju" utiske su sumirali treneri Real Madrida i Dortmunda.

Strateg španskog velikana Karlo Anćeloti izjavio je da on i njegov tim izuzetno poštuju ekipu iz Borusije, koja će u Londonu juriti treću titulu šampiona Evrope (računajući i KPK).

A, sličnog razmišljanja bio je trener Dortmunda. Edin Terzić pohvalno je govorio o Realu i dodao da njegova ekipa ulazi u meč sa Madriđanima sa velikim entuzijazmom.

"Niko ne zna šta se dešava u glavama igrača, ali ovi momci meni ulivaju ogromno poverenje. Ulazimo u finale sa velikim iščekivanjima i entuzijazmom. Dobro smo se pripremili i jedva čekamo da utakmica počne", rekao je na konferenciji za medije Edin Terzić i dodao:

"Svesni smo da su oni bez konkurencije najuspešniji klub elitnog takmičenja, ali znamo da možemo da se borimo sa njima na visokom nivou. Da igramo 10 utakmica sa Realom bilo bi teško. Da ih je 34 - nemoguće, ali ovo je jedna utakmica i sve je moguće. Oni su favoriti, ali baš nas briga. I u prošlim mečevima to nismo bili mi."

Finale Lige šampiona je vrhunac njegove trenerske karijere.

"Ova sezona je verovatno najvažnije poglavlje mog života. Pokazalo se da uvek moraš da ustaneš i pokušaš iznova. Posle svega što je bilo, evo nas u finalu Lige šampiona i igraćemo protiv Real Madrida na Vembliju. Presrećni smo zbog toga".

Imao je i reči hvale za 23 godine starijeg kolegu.

"Imam ogromno poštovanje za Karla Ančelotija. On je jedan od malobrojnih trenera koji su uspeli da učine velike stvari u klubovima iz različitih zemalja. On je sjajan primer mladim trenerima, među kojima sam i ja."

Za kraj konferencije, dodao je.

"Finala se ne igraju, finala se - pobeđuju. I to je naš cilj od ove utakmice. Srećni smo što smo u finalu, ali da bismo držali pehar u našim rukama moraćemo da pobedimo Real Madrid", zaključio je trener "milionera".

Dortmund će na "Vembliju" sutra pokušati da dođe do treće titule šampiona Evrope. Prvu je osvojio protiv Liverpula 60-ih godina, a drugu pre 27 godina protiv Juventusa.