UEFA Liga šampiona

Sposobni smo da pobedimo svaki tim na svetu: Edin Terzić ne plaši se finala s Realom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 13:48
Edin Terzić, trener Borusije Dortmund, optimista pred finale Lige šampiona Guliver/AP Photo/Christophe Ena
Edin Terzić, trener Borusije Dortmund, optimista pred finale Lige šampiona

Borusija iz Dortmunda nije bila viđena u finalu Lige šampiona pre početka sezone 2023/24, ali je na terenu srušila prognoze i izborila se za megdan s velikim Realom, 1. juna u Londonu (21.00, TV Arena 1 Premium).

Ni sada joj se ne daju velike šanse, jer će preko puta sebe imati moćnu postavu još moćnijeg kluba, međutim to ne krnji optimizam trenera Eina Terzića pred bitku na legendarnom "Vembliju".

"Igraćemo protiv izuzetno jakog tima, koji je često igrao finala, ali znamo da je sve moguće u jednom meču. Verovatno bi bilo teško da pobedimo Real u ukupnom skoru ako odigramo 10 utakmica. Međutim, kada igramo jedan meč sposobni smo da pobedimo svaki tim na svetu", rekao je Terzić za zvanični sajt Evropske fudbalske federacije uoči ukrštanja taktika sa osvajačem rekordnih 14 titula LŠ. 

"Milioneri" su na putu do ključnih 90 minuta borbe za "ušati pehar" pobedili Njukasl, Milan, PSŽ, Atletiko i PSV. 

"Iz utakmice u utakmicu bilo nam je sve teže. Kada smo već stigli ovako daleko želimo da učinimo i ovaj poslednji korak", dodao je mladi stručnjak rodom iz Bosne i Hercegovine, rođen i odrastao u Nemačkoj.

 

 

Borusija još od 28. maja 1997. godine i pobede nad Juventusom (3:1) čeka na drugu titulu fudbalskog prvaka Evrope.

"Imao sam tada 14 godina. Sledećeg dana sam bio na aerodromu kada su igrači sleteli sa mojim bratom", prisetio se tada navijač a sada šef stručnog štaba ekipe iz Dortmunda. 

Realov srateg Karlo Anćeloti ima mnogo više godina od Terzića i naosvajao se Lige šampiona i ostalih trofeja sa klubom sa "Santijago Bernabeua" i drugim ekipama, pa je u tom smislu u velikoj prednsti u odnosu na 41-godišnjeg kolegu.  

"Pola svog života sam trener, još sam mlad u ovom poslu. Koristim se zato iskusnijim ljudima kako ne bih pravio greške koje se mogu izbeći", rekao je Terzić i dodao da Borusija može da postane šampion Evrope ako pokaže "optimizam, zajedništvo, borbenost i hrabrost".