UEFA Liga šampiona

Partizan saznao protivnike u kvalifikacijama za LŠ: Crno-beli na Fenerbahče ili Dinamo Kijev

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 20:11
Crnoć-beli imaće veoma težak zadatak na putu do elite. Guliver/AP Photo/Francisco Seco
Crnoć-beli imaće veoma težak zadatak na putu do elite.

Fudbaleri Partizana sada konačno tačno znaju sa kojim će timovima morati da se suoče u kvalifikacijama za Ligu šampiona. S obzirom na razvoj događaja u Seriji A, crno-beli će ići na megdan Fenerbahčeu ili Dinamu iz Kijeva. 

Prvo je čitavu zbrku napravila Atalanta, koja je u finalu Lige Evrope savladala Bajer iz Leverkuzena i obezbedila sebi izlaz u najjače fudbalsko takmičenje Starog kontinenta, da bi sada ponovo uticala na promene, osvajanjem četvrtog mesta u Seriji A, pobedom protiv Torina sa 3:0. 

Tanjug/AP Photo/Brian Lawless/PA via AP

Fudbaleri Atalante sa trofejem Lige Evrope

Umesto tri potencijalna rivala, sada se ponovo stvorila varijanta sa dva. Red Bul Salcburg i Slavija iz Praga su se pomerili iz drugog u treće kolo kvalifikacija, dok će kao nepovlašćene ekipe, Partizan i Lugano na žrebu zakazanom za drugi jun iščekivati turskog ili ukrajinskog vicešampiona. 

Partizan će 18. juna saznati protiv koga će igrati u kvalifikacijama, a utakmice su na programu 23/24. i 30/31. jula. Pobeda "boginje" takođe je napravila pometnu u svojoj ligi, jer se Roma sada seli u Ligu Evrope, a mesto u eliti zavređuje Benfika, koja je se velikom pažnjom pratila utakmicu u Bergamu. 

Podsećamo, Partizan je posle veoma dobrog jesenjeg dela Mozzartbet Superlige Srbije, završio na drugom mestu, što je rezultiralo otkazom za bivšeg stratega, Igora Duljaja. Iako je i druga pozicija bila ugrožena, peh TSC protiv Mladosti, te pobeda "parnog valjka" nad Čukaričkim, donela me izlaz u sedam godina čekane kvalifikacije za Ligu šampiona.