UEFA Liga šampiona

Ćavi pred PSŽ: "Monžuik" treba da bude kazan, moramo da damo život za polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 15:17
Ćavi Ernandez je nadmudrio Luisa Enrikea u Parizu Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard
Ćavi Ernandez je nadmudrio Luisa Enrikea u Parizu

Barselona je zasijala pod svetlošću Pariza, osvojila "Park Prinčeva" (3:2), ali pred sutrašnji revanš četvrtfinala UEFA Lige šampiona nije spokojna. PSŽ ima izuzetan napadački potencijal i sigurno se nije oprostio od težnje da se nađe među četiri najbolja tima u elitnom evropskom takmičenju.

Tim tonom je Ćavi Ernandez otvorio pres konferenciju pred sutrašnji duel (21.00, TV Arena 1 Premium), jer igranje na "Monžuiku" za igrače i navijače Barselone nije isto kao i isti događaj na njihovom stadionu "Kamp Nou" koji se ove sezone renovira.

"Sutra Monžuik mora da bude 'kazan'! To je veoma važno za klub i siguran sam da će nam navijači pomoći. Monžuik mora da izgleda kao 'Kamp Nou' u velikim večerima. Pari Sen Žermen neće kalkulisati, biće hrabar, ali mi smo u prednosti. Igramo kod kuće, biće to težak meč", rekao je Ćavi.

Barselona je u prednosti, ima gol viška, PSŽ mora da napada.

"Pobeda nam je dala samopouzdanje i veru da možemo da se takmičimo sa jednom od najboljih ekipa na svetu. Pari Sen Žermen i generalno ekipe Luisa Enrikea uvek napadaju. Još više kada gube. Ako nisu kalkulisali cele sezone, sutra će još manje. Ključ za sutra je da budemo tim. Moramo da damo život da bismo prošli u polufinale".

Vreo doček imaće Osman Dembele, doskorašnji igrač Barselone koji je burno proslavljao gol za PSŽ. 

"Ono što se desilo sa Usmanom Dembeleom je izazvalo loš osećaj u meni. Ali, nemam ništa protiv njega, poštujem ga i sutra ću ga pozdraviti. Kao što sam ga pozdravio i pred prvi meč. Ljudi u javnosti pokazuju šta su i ono što žele".

Barselona će biti bez Andreasa Kristensena i Serhija Roberta, koji su suspendovani.