UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na TV Arena sport: Arsenal gostuje Portu, Napoli dočekuje Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 09:17
Fudbaleri Arsenala Tanjug/AP Photo/Ian Walton
Fudbaleri Arsenala

Na kanalima TV Arene sport danas ćete biti u prilici da pratite još dve utakmice osmine finala Lige šampiona, a od 21 čas sastaju se Porto - Arsenal (Arena 2 Premium), odnosno Napoli - Barselona (Arena 1 Premium).

U Portu se sastaju istoimeni domaćin i londonski Arsenal. Porto je trenutno na trećem mestu portugalskog prvenstva, što nije baš prema očekivanjima navijača. Portugalska ekipa pobedila je Estrelu Amadoru rezultatom 2:0 tokom vikenda, pa će "tobždije" dočekati u dobrom raspoloženju.

Arsenal je, s druge strane, trenutno na drugom mestu Premijer lige te je u dosadašnjem delu sezone pojačao rezultat. "Tobžije" su deklasirale Barnli rezultatom 5:0 u svojoj prethodnoj utakmici i nastojat će da postignu sličan rezultat na "Dragau".

Arsenal ima blagu prednost u odnosu na Porto i dobio je tri od poslednjih šest utakmica koje su odigrale dve ekipe, za razliku od dve pobede Porta. Arsenal je proteklih mesec dana bio u izuzetnoj formi i postigao je 21 gol u zadnjih pet utakmica.

U Napulju gostuje Barselona. Ekipa trenera Ćavija Ernandeza je trenutno na trećem mestu La Lige i slabo je ispunila očekivanja u dosadašnjem delu sezone. Katalonski gigant nadmašio je Seltu Vigo do tesne pobede od 2:1 u prethodnoj utakmici.

S druge strane, Napoli je trenutno na devetom mestu lestvice Serije A i nije puno toga pokazao ove sezone. Napuljska ekipa odigrala je 1:1 protiv Đenove tokom vikenda i moraće ozbiljno da podigne formu u ovoj utakmici. Barselona ima impresivan učinak protiv Napolija na evropskoj sceni te je pobedila u pet od osam odigranih utakmica između dve ekipe, naspram jedne pobede Napolija.

Osmina finala Lige šampiona, prvi mečevi

13. februar

Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)
/Dijaz 48/

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)
/Matson 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+3/

* revanši 6. marta

14. februar

PSŽ - Real Sosijedad 2:0 (0:0)
/Mbape 58, Barkola 70/

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)
/Imobile 69 pen/

* revanši 5. marta

utorak

Inter - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)
/Arnautović 79/   

PSV - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)
/De Jong 56. pen - Malen 24/ 

* revanši 13. marta

sreda

Porto - Arsenal 21:00 (Arena 2 Premium)
Napoli - Barselona 21:00 (Arena 1 Premium)

* revanši 12. marta