UEFA Liga nacija

De La Fuente i dalje ljut: Ima rezultate, nema Savez, a plata 600.000 evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 16:25
De La Fuente "pokisao" ne zbog rezultata već zbog Saveza Tanjug/AP Photo/Jose Breton
De La Fuente "pokisao" ne zbog rezultata već zbog Saveza

Dragan Stojković je srdačno čestitao Luis De La Funetea na pobedi u Kordobi. Španija je samo potvrdila da je apsolutni vladar Evrope, glavni kandidat da od Argentine 2026. preuzme i svetsku krunu, a De La Fuente se nalazi u sličnoj situaciji kao Piksi kada je 2021. godine se na klupu "orlova".

Savez nema predsendika, vodi se bitka za vlast posle afere sa Luisom Rubijelesom, Pedro Roča je bio do 16. jula vršilac dužnosti, a onda ga je sportski sud suspendovao na dve godine, izbori su bili, ali moraju da se ponove... Luis De La Fuente nema novi ugovor, radi i dalje za samo 600.000 evra godišnje i već počinje da mu smeta to odugovlačenje sa bezvlašćem u Savezu koji predugo traje, a na koje su opominjali već i UEFA i FIFA.

 

 

"Ne znam da li se ikada u istoriji desilo ovako nešto, imam iste uslove kao kada sam unapređen iz reprezentacije do 21 godine. Bilo bi pošteno da sam već potpisao novi ugovor. Voleo bih da se to reši za dobrobit španskog fudbala, da donese mir i stabilnost. Razumem da postoje strahovi i sumnje vezane za moj status. Nemam ništa protiv da sačekam da dođe drugi predsednik, ali izborni proces može da bude odložen do decembra. Ovo mora da se reši pre kraja godine", rekao je pre mesec dana De La Fuente.

 

 

U međuvrenu je postrojio Švajcarsku, Dansku i Srbiju. 

"Da li sam uobražen? Nisam! A da jesam, imao bih razlog zbog čega da budem. Neko drugi bi da je na mom mestu, u ovakvim okolnostima, koristio harizmu, ali ja se oslanjam na skrmnosti i pristojnost, samo što me ponekad iznerivraju. Tu ću se zaustaviti"...

 

 

Za bezmalo dve godine, od Mundijala u Kataru posle kojeg je Luis Enrike podneo ostavku, osvojio je sve u čemu se takmičio: UEFA Ligu nacija i UEFA EURO, sada se ponovo plasirao u završnicu najmlađeg takmičenja iako su ostala još dva kola da se odigraju.

"Vratili smo duh kakav je postojao 2010. je oporavljen i to je nešto čime bi se trebalo ponositi. Uzbuđen sam što sam doživo ovako nešto. Ljudi su srećni kada Španija igra i to se vidi. Uzbuđen sam što vidim reakciju gradova kao što su Kordoba i Mursija, što je impresivno, jer živim u Španiji i imam ovu bazu navijača. Ovde nema klubova, to je reprezentacija. Čudi me da ovi fudbaleri iznenade neke profesionalce. Nemaju isti značaj kao drugi u medijima, ali ih dobro poznajem. Napravio sam malo grešaka otkako sam stigao ovde. Ispunjavao sam stvari koje sam rekao da ću ispuniti. Da vidimo da li se neko seća toga", još jednom je opomenuo fudbalsku Španiju selektor sa ugovorom neadekvatnim njegovim rezultatima.