UEFA Liga nacija

Nikada nisam ispao, baš bih bio iznerviran...: Murat Jakin i Švajcarci u teškoj poziciji u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 13:44
Murat Jakin, selektor fudbalske selekcije Švajcarske, neće da razmišlja o najgorem scenariju Guliver
Murat Jakin, selektor fudbalske selekcije Švajcarske, neće da razmišlja o najgorem scenariju

Najbolji fudbaleri Švajcarske igraju A diviziju Lige nacija, ali velike su šanse da u njenom sledećem izdanju budu u nižem rangu, jer su kao poslednjeplasirani tim Grupe 4, posle četiri kola, bliži tom scenariju od njihovih kolega iz reprezentacije Srbije. 

U tom smislu je najvažnije šta će uraditi protiv naših "orlova", jer Predrag Rajković i ekipa imaju četiri boda a oni samo jedan, još su izabranici Dragana Stojkovića bili bolji u njihovom prvom, nedavnom susretu u Leskovcu. Pa je važan i svaki postignut i primljen gol. 

"Bio bih izuzetno iznerviran jer nikada u karijeri nisam ispao. Ni kao igrač, ni kao trener. Baš bi bio negativan ishod, to se ne bi dopalo ni igračima. Sve je u našim rukama, još uvek smo u trci", reči su selektora Murata Jakina. 

Sve bi bilo drugačije da ovog utorka nisu odigrali nerešeno sa Danskom, na svom terenu, u trenutku kada je Srbija primala golove od aktuelnog evropskog prvaka Španije, u Kordobi. Nije, ipak, sasvim nezadovoljan tim susretom. 

"Svidela mi se reakcija, zahvalio sam se ekipi na zalaganju. Nažalost, nismo došli do pobede. Posle poraza od Srbije imali smo puno razgovora, to se najbolje videlo kod Džake koji je pravi lider i ide napred", dodao je šef struke u švajcarskoj selekciji. 

Standings provided by Sofascore