UEFA Liga nacija

Srbija bez važnog tandema u Cirihu, mora bar do boda za opstanak u A diviziji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 10:00
Strahinja Eraković, defanzivc Zenita MN Press
Strahinja Eraković, defanzivc Zenita

Od planirana bar četiri boda u oktobarskim duelima sa Švajcarskom i španijom, Srbija je uspela da uzme tri. Na ruku je "orlivma" išao i rezultat iz Cirih, gde je Švajcarska ugostila Dansku.  

 

 

Izabranici Murata Jakina razočarali su navijače, a lepe vesti Draganu Stojkoviću ii njegovim izabranicima doneo je Kristijan Eriksen.

Plejmejker Mančester junajteda postigao je odlučujući pogodak za Dansku u remiju na "Kibun parku" za 2:2.
Upravo je taj pogodak i uvećao šanse Srbiji da izbori opstanak u A diviziji Lige nacija. To znači da bi u trenutnoj projekciji i bod Cirihu praktično garantovao mesto u eliti i za narednii ciklus takmičenja.

Igrali su Švajcarci mnogo bolje nego u Leskovcu, čak su i dva puta vodili. Prvo je Remo Frojler matirao Kaspera Šmajhela, ali samo 60 sekundi kasnije Gustav Isaksen je na asistenciju Eriksena poravnao rezultat.

Domaćin je ponovo stekao prednost, ovoga puta siguran sa bele tačke bio je Zeki Amduni. Na kraju Eriiksen je ipak, upropastio već viđeno slavlje domaćiih, a Srbiji dao nadu da može da ostane u najkvalitetnijem taakmičenju. 

Inače, "orlovi" će u Cirih bez požutelih Erakovića i Pavlovića, problem je i povreda Veljkovića, tako da će Stojković za taj meč morati da traži rešenje možda čak i u domaćoj ligi.