UEFA Liga nacija

Strahinja Pavlović, iskren posle duela u Kordobi: Nije bilo dobor, ali igrali smo protiv prvaka Evrope!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 08:35
Strahinja Pavlović, reprezentativac Srbije MN Press
Strahinja Pavlović, reprezentativac Srbije

Strahinja Pavlović isključen je krajem utakmice protiv Španije, tako da neće moći da pomogne Srbiji u duelu sa Švajcarcima u Cirihu. 

 

 

Osim njega Stojković sigurno ne računa i na još jednog defanzivca Strahinju Erakovića, takođe zbog kartona. 

"Rezultat je takav kakav jeste, izgubili smo od prvaka Evrope. Utakmica je bila teška, pokušali smo da se borimo, da ne primimo gol, ali nas je malo poremetilo rano vođstvo Španije, a onda su se nizale greške. Nije bilo dobro, ali igrali smo protiv najboljeg u Evropi", rekao je Strahinja Pavlović. 

Visoke lopte za odbranu Srbije nikada nisu bile problem, ipak, upravo tako pao je prvi gol Španaca. 

"Oni su odradili dobro analizu, videli su da naša dva-tri najviša igrača, brane prvu stativu, dok je druga bila prazna i to su iskoristili. Jako dobro su izlazili u presing i nije bilo lako nastaviti višak. Šta da se raadi glavu gore, moramo da se pripremimo za preostale dve utakmice". 

Tek posle intervencije iz VAR sobe, Španija je dobila "penal". Rukom je igrao Birmančević, a kapiten Morata nije iskoristio u tom trenutku šansu, ali zato jeste koji minut kasnije.

"Birmančević je imao ozbiljan "pečat" od lopte, svi smo mislili da nije penal, sad više i nije važno". 

Zatim je usledio i crveni karton za Pavlovića.

"Žao mi je zbog crvenog kartona jer neću moći da igram u novembru. Sjajana lopta u prostor, iskreno nisam očekivao da će igrač tako da mi se "uvali", ali tako je ispalo. Pričao sam sa Moratom, a sigurno ćemo nastaviti u Milanu", zaključio je Pavlović.