UEFA Liga nacija

Dragan Stojković, selektor Srbije: Španija je moćna fudbalska sila! Eh da je Mitrović pogodio!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 23:15
Dragan Stojković, selektor Srbije MN Press
Dragan Stojković, selektor Srbije

Dragan Stojković, selektor Srbije, posle utakmice sa Španijom, nije bio zadovoljan kao posle duela sa Švajcarskom u Leskovcu. 

Ništa nije polazilo za nogom "orlovima", nikako nisu uspevali da povežu redove, što je prvak Evrope, kaznio sa tri laka gola. 

"Loše sa naše strane, odlično za Španiju. Kada vidite taj kvalitet na terenu, jasno je da oni nemaju porblema u igri. Od golmana Raje do Morate. Treba biti realan i pošten. Oni su druga dimenzija. To smo i videli. Daleko su tehnički bolji, brzina i ideja u igri, sve je na njihovoj strani. Nisu šampioni Evrope slučajno", rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije. 

Zašto ste stavili Joveljića u tim, a ne Luku Jovića?

"Luka Jović se požalio na povredu dan pre utakmice (pubis), iako je bio u planu da počne. Smatrao sam da taj još jedan napadač može dobro da se kreće u fazi odbrane i napda i pomogne timu, da Mitrović ne bude sam".

Kad se sve pogleda da li je moglo bolje u Kordobi?

"Po prvi put igramo u A diviziji, dosta igrča nam je falilo, bila bi drugačija slika, da smo bili kompletni. Bez obzira na poraz, jedno dobro iskustvo, jer smo dali šansu nekim mlađim igračima da vide kako je igrati protiv šampiona. Sigurno će im značiti. Imam utisak da Španija ima dva podjenako kvalitetna tima, i da nema razlike između onih na klupi i terenu. Moćna fudbalska sila. Treba im čestitati". 

Da li bi utakmica išla drugim tokom da je Mitrović pogodio?

"Tačano u ovakvim utakmicama, videli smo da čak i tim koji ima dominaciju, može da napravi grešku, Imali smo zlatnu priliku, ali lopta nije htela u gol, ko zna šta bi bilo", zaključio je Stojković.