UEFA Liga nacija

Srbija željna da se još jednom uspešno suprotstavi prvaku Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 09:15
Nikola Milenković će imati novi izazov protiv Španaca MN Press
Nikola Milenković će imati novi izazov protiv Španaca

Fudbalska selekcija Srbije je iznenadila Španiju u Beogradu i evropskom prvaku otkinula dva boda (0:0). Možda i zbog takvog epiloga na stadionu "Rajko Mitić", večerašnji duel u Kordobi protiv Španije (20.45, TV Arena 1 Premium) biće daleko teži za "orlove" koji su došli u dobrom raspolođenju posle kvalitetne igre im pobede nad Švajcarskom u Grupi 4 UEFA Lige nacija.

Veliki broj izostanaka sa obe strane, možda će uticati na kvalitet igre, ali neće promeniti ciljeve, jer Španija želi prvo mesto, a Srbija da u konačnom zbiru pokuša da stigne do druge pozicije ili bar ne bude poslednja i zadrži se u A Diviziji.

Selektor "orlova" Dragan Stojković zna vrlo dobro da je aktuelni prvak Evrope favorit, da će dominirati u posedu, što je i karakteristika tima Luisa De la Fuentea, ali i da je teško predvideti kako će meč izgledati.

"Španija je ekipa koja zaista može da dominira u posedu protiv svakog protivnika. sto tako, tu se negde i otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji dosta visoko i u kontra udarima možete da budete izuzetno opasni. Možete da igrate i drugačije protiv Španije, na kraju je sve pitanje kako će to izgledati, s obzirom da mi, kao i oni, imamo dosta kadrovskih problema", nije mnogo otkrivao Stojković.

Suštinski, nema Piksi mnogo razloga da menja sastav iz Leskovca koji je nadigrao Švajcarsku. Povređenog Sašu Lukića menjaće izvesno Saša Zdjelar koji je u Leskovcu pokazao da je s pravom deo svoje zlatne generacije sa Novog Zelanda. Nemanja Maksimović, Marko Grujić i on su bili važan deo tima u osvajanju svetske krune.

Možda je veće pitanje - kako će igrati Španija. Protiv Danske su se mučili bez Nika Vilijamsa po jednoj krilnoj poziciji, selektor Luis De la Fuente ostao protiv Srbije bez Lamine Jamala. Iz šampionskog tima sa UEFA EURO večeras neće biti Rodrija, Nika Vilijamsa, Lamina Jamala, Danija Olma, Danija Karvahala, Robina Le Normana, Ferana Toresa, Jeremija Pina...

"Biće teška utakmica, jer je Srbiji potreban dobar rezultat. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade, zato moramo da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtevaju da budete najbolji što možete", zaključio je De la Fuente.

Glavna bitka se uglavnom odvija na sredini terena. Od ishoda borbe Zubimendija, Merina ili Fabijana Ruiza, Pedrija i Maksimovića, Grujića, Zdjelara, Samardžića zavisiće verovatno i konačan rezultat.

Španija - Srbija 20.45

Stadion: "Nuevo Arkanhel" u Kordobi.
Sudija: Danijel Stefanski (Poljska).

ŠPANIJA (mogući sastav): Raja - Pedro Poro, Pau Tores, Laport, Grimaldo - Zubimendi, Merino (F. Ruiz), Pedri - Baena, Morata, Ojarzabal.

SRBIJA (mogući sastav): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, Zdjelar, Birmančević - Samardžić, Maksimović - Mitrović.

 

UEFA Liga Nacija, četvrto kolo

A Divizija

Grupa 4

Španija - Srbija 20.45 (AP1)
Švajcarska - Danska 20.45 (AP2)

Пласман обезедио Sofascore