UEFA Liga nacija

Belgijanci napadali bezuspešno: Kolo Muani dokosurio "đavole"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 22:44
Kolo Muani proslavlja drugi gol na meču sa Belgijom Profimedia
Kolo Muani proslavlja drugi gol na meču sa Belgijom

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Belgiju u četvrtom kolu UEFA Lige nacija rezultatom 2:1 (1:1). Iako su se "đavoli" pokazali prilično solidno, napadajući pre prvog primljenog gola sa velikim entuzijazmom, ali su posle promašenog penala doživeli krah u igri, i dozvolili "trikolorima" da preuzmu inicijativu i na kraju trijumfuju. 

Oba gola za izabranike Didijea Dešana postigao je Randal Kolo Muani (35P, 62). Što se Belgijanaca tiče, slabu utehu i tadašnje izjednačenje doneo je Luis Openda u trećem minutu nadoknade prvog dela. 

 

 

U početku je Belgija dominirala. Preko desne strane je Žeremi Doku stvarao velike probleme protivničkoj odbrani, a u 23. minutu, izabranici Domenika Tedeska imali kolosalnu priliku za vođstvo. Vilijam Saliba je tada potpuno ispao posle sklonjene lopte Opende u kaznenom prostoru, i potom potpuno pokosio igrača koga je čuvao. 

Odgovornost je preuzeo Jurij Tilemans, ali se as Aston Vile dobrano obrukao, prebacivši prečku. Kazna je ubrzo stigla, jer kada nije znao Tilemans, umeo je Muani

Naime, posle jednog napada Francuza, Vaut Fas je u padu igrao rukom u šesnestercu, što je Irfanu Peljtu bilo dovoljno da pokaže na belu tačku. Oprobao se igrač PSŽ i vrlo lako savladao Koena Kastelsa u 35. minutu meča. 

Ipak, nisu se tu predali "đavoli", pošto je u 45+3. minutu, na odličnu asistenciju Timotija Kastanjea, uspeo glavom da donese izjednačenje svojoj ekipi. 

 

 

Međutim, sreća nije zadugo potrajala. Završila se pauza, a Francuzi su izašli motivisani za pobedu, što je urodilo plodom u 62. minutu, kada je ponovo Muani, na prilično sličan način kao njegov belgijski kolega, iskoristio "poklon" Lukasa Dinjea i vratio prednost "trikolorima". 

Kao da nije više bilo goriva u Belgiji. Tu i tamo su postojali određeni pokušaju, Doku je pokušavao da nešto izmisli preko leve strane, ali su Leandro Trosar i Openda neretko loše donosili odluke u završnici.

Ni drugi žuti, odnosno crveni karton Aurelijena Čuamenija nije doneo prevagu na stranu Tedeskovih izabranika, a takođe je Majk Menjon briljirao, tako da su "đavoli" kod kuće prokockali šansu priliku za preuzimanje drugog mesta u Grupi 2, koje sada drže Francuzi sa sedam bodova. 

Liga nacija, 4. kolo

Divizija A, grupa 2

Belgija - Francuska 1:2 (1:1) 
/Openda 45+3 - Muani 35P, 62/

Italija – Izrael 4:1 (1:0)
/Retegi 41P, Di Lorenco 54, 79, Fratezi 72 - Fani 66/

Standings provided by Sofascore

Divizija A, grupa 3

Bosna i Hercegovina – Mađarska 0:2 (0:1)
/Soboslaj 38, 50P/

Nemačka - Holandina 1:0 (0:0)
/Leveling 63/

Standings provided by Sofascore

Divizija B, grupa 1

Gruzija - Albanija 0:1 (0:0)
/Aslani 48/

Ukrajina - Češka 1:1 (0:1)
/Dovbik 52P - Červ 18/

Standings provided by Sofascore

Divizija B, grupa 4

Island - Turska 2:4 (1:0)
/Oskarson 3, Gudjonsen 83 - Kahveči 62, Čalhanoglu 67P
Guler 88, Akturkoglu 90+5/

Vels - Crna Gora 1:0 (1:0)
/Vilson 36P/

Standings provided by Sofascore

Divizija C, grupa 1

Azerbejdžan - Slovačka 1:3 (1:1)
/Bajramov 18 - Mahmadov 15. aug, Haraslin 75, Duris 87/

Estonija - Švedska 0:3 (0:2)
/Nanasi 29, 37 - Đekereš 66/ 

Standings provided by Sofascore