UEFA Liga nacija

Moramo da budemo pametni, Srbija nema nikakve veze sa Danskom: De la Fuente ishvalio "orlove" pred meč u Španiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 22:19
Luis de la Fuente, selektor Španije, očekuje težak meč sa Srbijom u Ligi nacija MN Press
Luis de la Fuente, selektor Španije, očekuje težak meč sa Srbijom u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije bila je otpisana i pre prvog, septembarskog meča sa Španijom, nedugo posle njenog osvajanja prvenstva Evrope u Nemačkoj, kao i sada, kada joj ide na noge u četvrtom kolu A divizije Lige nacija (20.45, TV Arena 1 Premijum). Iako je "crvena furija" u Beogradu uzela samo bod. 

Od većine ljubitelja fudbala, ali ne i od selektora domaćina predstojeće utakmice u Kordobi, Luisa de la Fuentea, na večerašnjoj konferenciji za medije dugo "rešetanog" pitanjima o brojnim kadrovskim problemima u njegovom timu. 

"Konačno jedno dobro pitanje! Biće teška utakmica, jer je Srbiji potreban dobar rezultat sutra. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade...", bio je prvi deo Fuenteove analize drugog sudara sa "orlovima", čiji su redovi, iz raznih razloga, bitno drugačiji u odnosu na sastav sa EURO 2024.

Prema njegovim rečima, Španci će bez Nika Vilijamsa, Lamina Jamala, Danija Olma, Danija Karvahala, Robina Le Normana, Ferana Toresa, Jeremija Pina, Rodrija... morati svojski da se potrude da bi došli do željenog rezultata protiv izabranika Dragana Stojkovića, ali i krajnjeg ilja a to je završnica borbe za trofej Lige nacija. 

"Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo. Fizički su veoma jaki, a taktički dobro balansirani. Moraćemo da radimo naporno i da budemo inspirisani da damo maksimum. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtevaju da budete najbolji što možete - zaključio je De la Fuente, ubeđen da Španija ima dovoljno dugu klupu. 

Standings provided by Sofascore