UEFA Liga nacija

Džaka iskren nakon poraza u Leskovcu: Iznenadio bih se da je bilo drugačije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 18:49
Granit Džaka je istakao kako su fudbaleri Srbije bili izuzetno profesionalni MN Press
Granit Džaka je istakao kako su fudbaleri Srbije bili izuzetno profesionalni

Fudbalska reprezentacija Srbije je savladala Švajcarsku 2:0 u Ligi nacija i tako se barem na neki način revanširala za poraze na prethodna dva Mundijala.

Pun stadion "Dubočica" u Leskovcu je dočekao Švajcarce, a publika je svaki dodir sa loptom Granita Džake ispratila zvižducima.

Fudbaler Bajera iz Leverkuzena je bio jedan od igrača koji su najviše provocirali naše fudbaler, a i navijače, u prethodna dva duela. Sam kaže kako ništa drugo nije ni očekivao od atmosfere u Leskovcu.

"Iznenadio bih se da je bilo drugačije, ali moram da kažem da su protivnički igrači bili veoma korektni. Ja sam se ponašao profesionalno i pozitivno. Samo sam se nadao drugačijem ishodu meča", rekao je Džaka.

 

 

Uprkos dobrom izdanju na Evropskom prvenstvu, Švajcarska je upisala i treći vezani poraz u Ligi nacija, te se nalazi na poslednjem mestu u grupi.

"Ne možemo da poredimo EURO i ovo takmičenje, čak ni kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ali činjenica je da moramo bolje. Nije sve tako crno, imali smo dobre periode igre, samo što smo kažnjavani za svaku grešku. Primamo golove kakve ne bismo smeli, a nismo dovoljno efikasni u napadu. Prvi je bio posle prekida, a drugi - okej, napadač je dobro izveo šut. Ali, moramo da se branimo mnogo bolje", izavjio je vezni fudbaler.

Švajcarci naredni meč igraju u utorak kada će u Sent Galenu dočekati ekipu Danske.