UEFA Liga nacija

Stojković pred meč u Kordobi: Španija je ekipa koja dominira protiv svake ekipe, tako je bilo i u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 18:03
Dragan Stojković ističe kako je Španija izuzetno dominanta ekipa MN Press
Dragan Stojković ističe kako je Španija izuzetno dominanta ekipa

Fudbaleri Srbije će gostovati Španiji u utorak od 20.45 (TV Arena 1 Premium) u četvrtom kolu Grupe 4 A Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković je istakao kako ne zna kako će izgledati ovaj meč i da li bi mogao da bude isti kao onaj u Beogradu. "Orlovi" su tada odigrali nerešeno (0:0) sa prvakom Evrope.

"Svi porede tu utakmicu od pre mesec dana u Beogradu, kada smo odigrali nerešeno. Tačno je da smo mi defanzivno bili dosta dobro organizovani, nekada to radite svesno i to su taktičke zamisli, a nekada radite zbog protivnika – i to se desilo u Beogradu, jer je Španija ekipa koja zaista može da dominira u posedu protiv svake ekipe", započeo je trener Srbije.

"Isto tako, tu se negde i otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji dosta visoko i u kontra udarima možete da budete izuzetno opasni. Možete da igrate i drugačije protiv Španije, na kraju je sve pitanje kako će to izgledati, s obzirom da mi, kao i oni, imamo dosta kadrovskih problema – i ako vam nabrojim igrače koji nisu sa nama, onda ćete znati o čemu govorim. Da li će biti slična utakmica ili ista kao u Beogradu, ne znam. To zavisi od terena, od mnogo faktora... A da možete protiv Španije drugačije da igrate, možete, i u drugačijem sistemu, zamislima...", rekao je Stojković.

 

 

Medijima se obratio i Nemanja Maksimović. Fudbaler Panatinaikosa je pvo govorio o utakmici sa Švajcarskom gde je Srbija slavila (2:0).

"Utakmica koja nam je mnogo značila za samopouzdanje. Konačno posle dva poraza na velikim takmičenjima smo uspeli da ih pobedimo, bili smo jako motivisani, želeli smo da pokažemo da smo bolji od njih i da možemo da igramo protiv najboljih ekipa. Pre svega bih želeo da pohvalim publiku na stadionu u Leskovcu koja je bila sa nama od prvog do poslednjeg minuta i navijala fer i sportski. Mislim da je to pravi put i nadam se da ćemo sa ovim rezultatima uspeti da vratimo publiku i da na svakoj utakmici budu uz nas", rekao je vezni fudbaler.

Nakon toga se osvrnuo i na narednog protivnika.

"Španija iako ima veliki broj igrača koji su povređeni, a imamo i mi, što je i normalno - sezona je duga i svaka ekipa se nekad susretne sa takvim problemima. Mislim da će biti skroz drugačija utakmica nego što je bila u Beogradu, pogotovo što Španija ima različiti tip igrača u odnosu na prvu utakmicu", izjavio je Maksimović.

Upitan je i da li je ovo najbolja utakmica gde bi Srbija mogla da pokaže svoj kvalitet.

"U fudbalu je najteže steći poštovanje, a mnogo lako se izgubi. Mislim da smo mi u prethodnim godinama radili jako da bi stekli to poštovanje. Narod, navijači i vi novinari ste izgubili veru u nas, pogotovo posle Evropskog prvenstva. Na nama je sada težak put, moramo da radimo jako svaki dan, da verujemo u nas i da vratimo to poverenje, pre svega naroda, a kako i vas novinara. Mislim da smo u ove tri utakmice na pravom putu, čeka nas još dugačak put, ali verujem da je sutrašnja utakmica da borbom i željom... Rezultat nije toliko bitan koliko je bitno kako ćemo mi da se predstavimo i koliko ćemo da damo energije i želje za svaku loptu. Mislim da ćemo samo tako uspeti da vratimo poverenje nacije u ovu ekipu i verujem da svi zajedno sutra možemo da odigramo dobru utakmicu", zaključio je Maksimović.