UEFA Liga nacija

Kapiten mora pričati i kada gubi: Haland na meti kritika zbog ignorisanja medija posle poraza Norveške

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 19:16
Erling Haland, norveški fudbaler, dobio kritiku zbog nedavanja izjave posle poraza Norveške Guliver/AP Photo/Alikhan Sariyev
Erling Haland, norveški fudbaler, dobio kritiku zbog nedavanja izjave posle poraza Norveške

Fudbalska reprezentacija Norveške pretrpela je sinoć težak poraz na terenu Austrije, u četvrtom kolu B divizije Lige nacija (5:1), a njen kapiten Erling Haland istrpeo je najviše kritika. I to ne samo zbog dešavanja na terenu.

Javnosti u njegovoj zemlji nije se svidelo što je kapiten, kao furija, projurio kroz miks zonu, očigledno ne želevši da daje izjave silnim predstavnicima medija. Iako igračima to ide u rok službe, pogotovo s njegovom odgovornošću. Bez obzira da li stalno nosi traku oko ruke ili privremeno, kao on ovog meseca, u odsustvu povređenog Martina Odegarda. 

"U takvoj bismo ga situaciji jako voleli čuti. Bilo je zanimljivo čuti ga nakon velikog uspeha protiv Slovenije, međutim isto tako želimo čuti njegovu reč i kada stvari krenu loše. Kapiten dobija pohvale kada stvari idu dobro, a onda imate dodatnu odgovornost kada stvari ne idu dobro", prokomentarisao je Kristofer Lokberg, fudbaler Vikinga, ovom prilikom angažovan u ulozi stručnog televizijskog komentatora. 

 

 

Da "prestup" najboljeg strelca u istoriji "vikinga", od pomenutog duela sa Slovencima, bude još teži, njegov kolega nije iznenađen ignorisanjem "sedme sile" od strane superstara Mančester sitija i Premijer lige, s 34 data gola na 37 meča za državnu selekdiju. 

"Bio sam poprilično siguran da će pobeći. Mnogi drugi su ustali, možda je osetio da govore u njegovo ime... Ima veliku odgovornost kao kapiten nakon ovakvih utakmica, a ako to sam ne shvati... Mora još napredovati, ako želi nositi traku u budućnosti za Norvešku", dodao je nezadovoljni Lokberg.

 

Standings provided by Sofascore