UEFA Liga nacija

Srbiji u Kordobi glavna pretnja stiže od - Baskijaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 09:49
Mikel Ojarzabal menja Jamala u sastavu Španije Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Mikel Ojarzabal menja Jamala u sastavu Španije

Neće biti Lamine Jamala, Nika Vilijamsa u timu Španije, biće na terenu Alvaro Morata, ali Srbiji će u utorak u Kordobi (20.45, TV Arena 1 Premium) najveća pretnja biti "trojka" Real Sosijedada, tačnije dvojica aktiuelnih i jedan bivši igrač baskijskog kluba. 

Kako prenosi "Marka", u timu selektora Španije Luisa De la Fuentea, ključnu rolu za duel protiv "orlova" u UEFA Ligi nacija imaće Mikel Merino, Martin Zubimendi i Mikel Ojarzabal, sadašnji i jedan bivši fudbaleri Real Sosijedada.

Baskijski klub je i najzastupljniji u ovom sastavu jer ima četvoricu fudbalera, jer pored Ojarzabala i Zubimendija tu su i Aleks Remiro i Serhio Gomez. U odsustvu Rodrija, ulogu glavnog "osigurača" na sredini terena preuzeo je Martin Zubimendi, koji je iz drugog plana i rešio meč protiv Danske.

"Ako je Rodri najbolji vezni igrač na svetu na toj poziciji, onda je Zubimendi drugi najbolji igrač na planeti. On je fudbaler koji vas ne može razočarati", smatra De la Fuente.

 

 

Mikel Merino je bio veoma važan igrač u rotaciji na UEFA EURO gde je "furija" bez poraza protutnjala do četvrte evropske krune. Otišao je u Arsenal, imao maler da se povredi i tek se vraća u pravi ritam. Zubimendi i on igraju "žmureći" i biće glavna snaga na sredini terena uz Pedrija.

Mikel Ojarzabal će protiv Srbije igrati na poziciji Lamine Jamala. Nije ni sličan profil igrača, ali njegove realizatorske sposobnosti su poznate. Rešio je finale UEFA EURO protiv Engleske golom u 86. minutu. Ima istančan osećaj za gol, ulazak u prostor, ali i asistenciju. 

I na kraju, važan podatak. Na poslednja četiri meča koje je Španija dobila minimalnim rezultatom, tri su rešili pomenuti igrači Sosijedada: Nemačka 2:1 (Merino 119), Engleska 2:1 (Ojarzabal 86), Danska 1:0 (Zubimendi 79).