UEFA Liga nacija

A sada da priredimo spektakl našim navijačima protiv Engleske: Ivan Jovanović smiren posle novog trijumfa Grčke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 08:30
Selektor Grčke, Ivan Jovanović, najavljuje spektakl protiv Engleske u Atini Guliver/AP Photo/Yorgos Karahalis
Selektor Grčke, Ivan Jovanović, najavljuje spektakl protiv Engleske u Atini

Od kada je srpski stručnjak Ivan Jovanović preuzeo nacionalni tim Grčke ova reprezentacija, ne da ne zna za poraz, nego je na četiri utakmice ostvarila isto toliko pobeda.

Nakon što je pre nekoliko dana na čuvenom "Vembliju" savladana Engleska, pod naletom grčke selekcije u okviru Lige nacija je pala i Irska, pa "Heleni" sa maksimalnim brojem bodova zauzimaju prvo mesto u grupi 2 Divizije B.

 

 

"Bila nam je potrebna ova pobeda da nastavimo kontinuitet koji smo imali u prethodne tri utakmice i da potvrdimo trijumf u Egleskoj. Uspeli smo u tome i mnogo smo srećni. Drago nam je što smo ponovo vratili veru naroda u nacionalni tim, tribine su bile pune i za mene je posebno emotivan momenat bio kada sam čuo koliko ljudi peva nacionalnu himnu", rekao je posle utakmice Jovanović i nastavio:

"Nije uopšte bilo lakao savladati irsku. U pitanju je sjajna reprezentacija koja ume da vam stvara probleme, ali moji momci su bili fantastični. Mnogo nas je sve pogodila tragedija koja se dogodila Džordžu Baldoku i proveli smo sate i sate pričajući o tome, pa je i zbog toga naša želja za trijumfom bila još veća."

Naredni rival selekciji Grčke u Ligi nacija biće Engleska koja u Atinu dolazi 14. novembra i to će za sve navijače biti poseban praznik.

"Stvorili smo veoma dobru atmosferu i želimo da našim navijačima priredimo pravi spektakl. Verujem da će doći da nas podrže i da ćemo svi zajedno uživati u toj utakmici", rekao je Jovanović.

 

Standings provided by Sofascore