UEFA Liga nacija

Nije moja uloga ići do veznog reda... : Levandovski oštar prema svojim Poljacima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 21:52
Robert Levandovski, poljski fudbaler, kritikuje igru svoje Poljske Guliver
Robert Levandovski, poljski fudbaler, kritikuje igru svoje Poljske

Posle tri kola A divizije Lige nacija, fudbalska reprezentacija Poljske ima samo jednu pobedu, a dva poraza drže je na trećem mestu u Grupi 1, pa su svi u njenom taboru stavili prst na čelo.

Koliko zbog slabih rezultata u konkurenciji Portugala, Hrvatske i Škotske toliko radi loše igre. Pogotovo prva zvezda tima Robert Levandovski, pa je njegova izjava bez dlake na jeziku odjeknula u tamošnjoj javnosti. 

"Šta je nedostajalo protiv Portugala? Hrabrost. Imali smo trenutaka kad smo se približavali šesnaestercu, ali nismo uspeli izigrati protivnika u odbrani. Ja sam dobio samo jednu dobru loptu, ništa drugo! Stajali smo prenisko... Znam da protiv Portugala nikada nećemo ići jedan na jedan na celom terenu i igrati ravnopravno, ali ipak smo trebali bolje. Moja uloga nije ići do veznog reda ili čak do odbrane da bih dobio loptu. Ovo nema smisla", jasan je golgeter.

 

 

Da li će i na koji način njegova kritika uroditi plodom biće jasno već u utorak, 15. oktobra, kada će Poljaci odmeriti snage sa Hrvatima i staviti tačku na oktobarski ciklus najmlađeg reprezenativnog takmičenja u Evropi. 

"Želimo li odbranu podići više, da skratimo teren i budemo bliže jedni drugima? Svi znamo da Hrvatska ima odlične igrače, ali mi moramo odrediti smer kojim želimo ići. Hoćemo li igrati na ofsajd-zamke i biti visoko ili biti bliže šesnaestercu?", kao da se obraća stručnom štabu napadač Barselone. 

 

Standings provided by Sofascore