UEFA Liga nacija

B divizija fudbalske Lige nacija: Slovenija slomila otpor žilavog Kazahstana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 17:04
Jan Mlakar, slovenački fudbaler, strelac za reprezentaciju protiv Kazahstana. Guliver
Jan Mlakar, slovenački fudbaler, strelac za reprezentaciju protiv Kazahstana.

Fudbalska reprezentacija Slovenije dobila je meč četvrtog kola Grupe 3 druge po jačini divizije Lige nacija, pošto je danas bila bolja od odgovarajućeg tima Kazahstana na njegovom terenu - 0:1 (0:0).

U skladu s prognozama, ali ne tako lako i jednostavno, jer je domaćin na sve načine pokušavao i u dobroj meri uspevao da oteža posao učesniku eliminacione runde Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ovog leta. 

 

 


Ekipe su imale sličan posed lopte, ukupan broj šansi i udaraca u okvir gola, golmanskih odbrana... a mreža se zatresla samo u 55. minutu. Jan Mlakar je primio pas i opalio po lopti, a njegov fantastičan udarac odbio se od prečke i pogodio "metu".

Nedugo pošto je teren napustio defanzivac Vanja Drkušić (48), čija povreda je zabrinula i stručni štab Crvene zvezde, jer je očekuje puno i to važnih mečeva posle reprezentativne pauze. 

Izabranici selektora Matjaža Keka mogli su i ubedljivije da slave, da je prodor njihove najveće zvezde Benjamina Šeška urodio plodom. Ovako je priliku napadača Lajpciga upropastila leva stativa. 
 

UEFA Liga nacija, "B" Divizija, 4. kolo

Grupa 3

Kazahstan - Slovenija 0:1 (0:0)
/Mlakar 55/

Austrija - Norveška 20.45 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore