UEFA Liga nacija

Veljko Birmančević, pred duel sa Španijom, za Arena sport: Izlazimo sa mentalitetom da pobedimo, a ne samo da se takmičimo!

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

13.10.2024 18:00
Veljko Birmančević, vezista selekcije Srbije MN Press
Veljko Birmančević, vezista selekcije Srbije

I kad Srbiji nije išlo u prvih 20 minuta igre u Leskovcu, Veljko Birmančević je bio ta pokretačka snaga. Iznudio je dva faula ofanzivni vezista, od toga jedan za žuti karton Švajcaraca, šutirao je, "rvao" se sa defanzivcima gostiju, podizao fantastičnom potezima publiku na noge, dovoljno da i ostali shvate da moraju da ga prate.

MN Press

Veljko Birmančević, imao je još jedno odlično veče u dresu Srbije

 

Ipak, vremena za slavlje nema mnogo jer "orlove" već za dva dana čeka ozbiljan okršaj sa Španijom.

"Videlo se kako smo se borili od prvog minuta, mislim da je to pravi model igre. Tako se igra za reprezentaciju Srbije. Svako je svakome pokrivao leđa. Znamo da ćemo "poginuti" jedan za drugog. Publika je to osetila. Ovako moramo da igramo, ovo je atmosfera koja nas podiže. Tako se bori za državu. Nekad ne dođu rezultati, ali moramo uvek da pokažemo borbeni duh", rekao je Veljko Birmančević, za Arena sport.  

Šta se desilo za samo mesec dana, mnogi su sumnjali u ovu generaciju, a opet protiv Švajcarske ste pokaazli da možete da igrate doboro kako u napadu, tako i u odbrani?

"Odigrali smo odlično, kompaktno. Tako je bilo i protiv Španije, ali nam je tada nedostajala završnica. Sada smo imali Mitrovića, došao je i pomogao nam, Jović je isto ulazio u šanse, tu je, blizu je. Imali smo kompaktnost, igrali za Srbiju, ginuli, publika je to osetila. Ovaj meč je recept kako bi stalno trebalo da igramo kod kuće. Velika pobeda za nas u Ligi nacija u najboljoj grupi".

Šta je po vama prelomilo utakmicu?

"Izašli smo sa mentalitetom da pobedimo. A, kada je tako rezultat mora da dođe. Protiv Španaca u Beogradu smo izašli da se takmičimo i nismo imali sreće. Tada smo izgubili u ofanzivnom aspektu, ali sada smo to vratili. U defanzivi smo bili odlični. Znamo šta bi trebalo da radimo u narednim mečevima". 

Da li Srbija može da ponovi igru kao protiv Španije u Beogradu, tada ste bili najbolji?

"Za mene je najveća satisfakcija da predstavljam svoju zemlju. Kad igram za Srbiju dajem i više od maksimuma. Verujm u dobar ishod protiv Španaca, mada biće dovoljno mesta i za nas ofanzivce da se pokažemo kad dođu uslovno rečeno "slabije" reprezentcije, gde ima više prostor za nas", objasnio je Birmaančević.