UEFA Liga nacija

Danci "prebili" Jamala: Pitanje hoće li igrati protiv Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 13:12
Kristijansen nije bio nežan prema Jamalu Tanjug/AP Photo/Jose Breton)
Kristijansen nije bio nežan prema Jamalu

Španija je pobedila Dansku 1:0 golom Zubimendija u trećem kolu Grupe 4 A Divizije UEFA Lige nacija, ali pred duel sa Srbijom u Kordobi (utorak, 20.45, TV Arena 1 Premium) strahuje da će morati da igra i bez Lamine Jamala.

Jedan od najboljih krilnih igrača sveta i najbolji pojedinac meča sa "vikinzima" bukvalno je "prebijen" od strane Danaca, koji nisu pravili samo faulove nad njim, već nisu prezali da "udare u meso". Danski igrač Viktor Kristijansen za "Ekstra Bladet" čak nije krio da je možda prelazio granicu fer-pleja.

"Kada imate priliku da napravite dobar fer faul koji može da napravi malu štetu morate to da iskoristite. Nisam razmišljao da li ću dobiti žuti karton. Govorio sam sebi 'ej, i ja sam u borbi, ne plašim te se'. On je vešt igrač, talentovan i biće jedan od najboljih igrača na svetu dugi niz godina", rekao je Kristijansen.

 

 

Jamal će danas biti podvrgnut detaljnijim lekarskim pregledima, kako prenosi "Marka", "pod sumnjom je za duel sa Srbijom", ali selektor Luis De La Fuente, upitan za brojne faulove nad igračem Barselone, odgovorio je možda neočekivano za špansku javnost:

"Normalno je da te neko udari, jer ovo je fudbal, moraš da se navikneš na takve stvari".

Španija je za ovaj ciklus ostao bez Rodrija, Karvahala, Ferana Toresa, Nika Vilijamsa, Braja Hila, a možda će na Srbiju morati i bez Jamala.