UEFA Liga nacija

Lazar Samardžić za Arena sport: Ovo je strašno šta su napravili navijači za nas! Jamal je odličan, ali ...

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

13.10.2024 08:02
Lazar Samardžić, odigrao je vrlo dobro u Leskovcu MN Press
Lazar Samardžić, odigrao je vrlo dobro u Leskovcu

Orila se pesma pobednika kao sa nekog koncerta iz svlačionice srpske reprezentacije, posle pobede protiv Švajcarske. Potpuna euforija vladala je hodnicima stadiona "Dubočica",  ulazili su i izlazili "orlovi" na teren da se pozdrave sa navijačim, proslave pobedu sa rodbinom, slikaju se sa decom, daju izjave, međusobno zagrle, a kazaljke su već uveliko "jurile" u novi dan. 

Dugo je i Lazar Samardžić "tumarao" hodnicima, kao da je nešto zaboravio ili izgubio, išao je tamo-vamo, pozdvljao se sa prijateljima iz reprezentacije Švajcarske. Onda je nekoga čekao, pa se ponovo vratio do svlačionice. Na kraju je našao to što je tražio. Uzeo je dres, stavio ga pod mišku i krenuo ka tribinama. Jasno je bilo da je nekome obećao ovaj suvenir, a obećanje mora da se ispuni. Što je Lazara i učinio. Obećano - ispunjeno! 

MN Press

Samardžić je sa saigrčima pozdravio publiku u Leskovcu

Iako još uvek nije na nivou igara iz Atalante u dresu Srbije, vidi se da će Samardžić u godinama koje dolaze zaista biti igrač na kojeg Stojković može da se osloni, do tada i ovo fudbalsko umeće, dovoljno je da mu sa tribina skandiraju ime!

"Ovo je strašno šta su napravili navijači za nas! Svaka im čast na podršci. Publika je bila odlična. Ne znam šta bih rekao", iskren je bio Lazar Samardžić u razgovoru za Arena sport. 

Nemate često priliku da igrate u manjim mestima u Srbiji, da li vas je iznenadio pun stadion i ovakva atmosfera u Leskovcu?

"Uvek mi je drago kad pobedimo, nije važno da li igramo u Beogradu, Leskovcu ili na nekom drugom mestu. Kao što sam rekao atmosfera je bila fantastična. Želimo da proslavimo lepo ovu pobedu, a onda nas za dva dana očekuje još teži meč."

MN Press

Publika u Leskovcu oduševila je "orlove"

 

U javnosti je bilo mnogo polemika minulih dana u smislu, može li ovaj tim uopšte da parira Švajcarskoj, da li je to možda bio i motiv za sve vas da pokažete najbolju verziju ove reprezentacije?

"Na sastanku smo se dogovorili da moramo ostaviti srce na terenu, da u svakoj sekundi pružimo maksimum. To je bilo ključno. Zato smo i pobedili".

Sledeći rival je Španija, nema Nika Vilijamsa, Karvahala, ali prvak Evrope je i bez njih izuzetno jak. Kako protiv Španaca i da li ova prevelika euforija može da se okrene protiv vas u Kordobi?

"Daćemo maksimum u Kordobi, kao i protiv Švajcarske. Videćemo šta će biti na kraju, ali moramo da nastavimo u ovom ritmu. Jamal je odličan igrač, potrudićemo se da ga zaustavimo, ali nije smo on Španija. Kao što sam rekao moramo da budemo na maksimumu u svakom minutu", zaključio je Samardžić u razgovoru za Arenu sport.