UEFA Liga nacija

Rajković za Arena sport otkrio: Gledao sam pre meča snimke kako Embolo šutira penale!

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

13.10.2024 10:00
Predrag Rajković, uz Mitrovića je bio najbolji na terenu MN Press
Predrag Rajković, uz Mitrovića je bio najbolji na terenu

Skidao je "zicer" po "zicer"  Švajcarcima, Predrag Rajković, a kada je sudija iz Italije Simone Soca u finišu utakmice pokazao na belu tačku, ceo stadion je gledao samo u ovog čoveka. 

MN Press

Predrag Rajković sa saigračima

Kratak zalet Emboloa, šut i ...haos na tribinama, slavlje, srća, radost. Rajković je i ovoga puta čudesno reagovao i sačuvao mrežu Srbije. Na osam utakmica koliko je ove godine stajao na golu naše reprezentacije, mladi golman je na čak pet uspeo da sa "nulom" u džepu završi meč, dok je kapituliro protiv Danske, Austrije i Engleske.

I sada je činio čuda i uz Mitrovića je najzaslužniji za pobedu Srbije protiv Švajcarske.

"Bilo je vreme da pobedimo Švajcarsku posle dva poraza. Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Izašli smo dobro taktički, sve smo uradili po dogovoru. Presrećan sam što smo pobedili. Samo moramo ovako da nastavimo", rekao je Predrag Rajković, za Arena sport. 

Ponovo ste fantastično branili, uspeli ste da "skinte" penal Embolou u 72. minutu, čini se da ste ga lako pročitali?

"To mi je posao. Pred svaku utakmicu gledam, kako protivnički igrači šutiraju penale. Tako je bilo i sa Emboloom. Znao sam za sve kako ko šutira". 

Saigrači su bili oduševljeni, sad će morati da vas čast?

"Moraće, nema šta".

Do ovog leta ste igrli u Španiji. Odlično poznajete ovu reprezentaciju. Suvišno je pričati o njima, ali može li Srbija kao u Beogradu da odigra protiv prvaka Evrope? 

"Igrao sam La Ligu dve godine, poznajem većinu igrača. Najvažnije da se odmorimo od utakmice sa Švajcarskom i spremimo za Špance. Da će biti lako, neće", zaključio je Rajković.