UEFA Liga nacija

UEFA Liga Nacija: Kramarić srušio čvrste Škote koji su se uzalud radovali u 90+5. minutu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 19:55
Dule Bilija Gilmora i Luke Modrića Tanjug/AP Photo
Dule Bilija Gilmora i Luke Modrića

Fudbaleri Hrvatske pobedili su na Maksimiru Škotsku 2:1 (1:1) i posle trećeg kola Grupe 1 A Divizije UEFA Lige nacija imaju dve pobede kao i Portugalija. Postigli su Škoti gol u poslednjem minutu nadoknade (autogol Jakića), ali je Če Adams bio u ofsajdu pa je pogodak bio poništen.

Hrvatska je bila favorit protiv Škotske, međutim, nije bilo lako da probiju čvrstu odbranu gostiju. Dolazili su domaćini do 16 metara ali u prvih pola sata nisu imali dobar završni pas. A, onda su kardinalno pogrešili i bili su za to kažnjeni. Sučić je u pokušaju da ispuca loptu napravio sjajnu asistenciju Kristiju koji je matirao golmana. Ćaleta-Car nije na gol liniji uspeo da spreči pogodak.

Selektor Dalić je u špic napada poslao 21-godišnjeg Igora Matanovića, a napadač Ajntrahta iz Frankfurta je dobar pas Ivana Perišića da valorizuje golom prvencem. Napadala je Hrvatska u drugom poluvremenu, dominirala preko Luke Modrića i Ivana PErišića, golman Gordon je odbranio nekoliko teških udaraca, pa i onaj Borne Sose u 70. minutu. Ali, lopta se odbila do Andreja Kramarića koji je odbitak glavom poslao u mrežu za preokret.

Imali su Škoti preko Če Adamsa zicer u 90. minutu za izjednačenje, ali napadač Torina je prebacio golmana i gol! Isti igrač se radovao u petom minutu nadoknade, kada je uz pomoć Jakića poslao loptu u mrežu za 2:2, ali taj pogodak je bio poništen.

UEFA Liga nacija, treće kolo

A Divizija

Grupa 1

Hrvatska - Škotska 2:1 (1:1)
/Matanović 36, Kramarić 70 - Kristi 33/

Poljska - Portugalija 20.45 (AP3)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Grupa 4

Srbija - Švajcarska 20.45 (A1P)

Španija - Danska 20.45 (A2P)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

C divizija

Grupa 3

Bugarska - Luksemburg 0:0

Belorusija - Severna Irska 20.45 (AS1)

 

Пласман обезедио Sofascore