srb
• najnovije
UEFA Liga nacija

(UŽIVO, VIDEO) Srbija - Švajcarska 2:0: Rajković brani penal Embolou

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 22:19
Radost igrača Srbije posle postignutog gola MN Press
Radost igrača Srbije posle postignutog gola

Došlo je vreme za naplatu dugova na Mundijalima. Sa tim stavom ulaze reprezentativci Srbije u večerašnji duel sa Švajcarskom sa gorkim uspomenama iz Rusije i Katara, nadajući se da će uz podršku sa tribina na stadionu u Leskovcu uspeti da pobede i približe se opstanku u Grupi 4 A Divizije UEFA Lige nacija.

Mnogo problema imali su selektori Dragan Stojković i Murat Jakin, ali snage koje šalju na teren garantuju veliku i neizvesnu borbu. Stojković se ipak oslonio na iskustvo i pojačani vezni red sa Markom Grujiće, pa je Zvezdin "Mesi" Andrija Maksimović ostao na klupi, dok su "časovničari" skrpili odbranu koja je u prva dva kola primila čak šest golova. 

Švajcarska posle 23 godine gostuje u Srbiji (2001, 1:1), a nije poražena na tlu bivše SFRJ još od 24. juna 1951. godine! 

Srbija - Švajcarska 2:0 (1:0)

Stadion: Dubočice u Leskovcu.
Sudija: Simone Soca (Italija).
Strelci: Elvedi (autogol) u 45+1, Mitrović u 61. minutu.

SRBIJA: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković (od 74. Simić), Lukić, Maksimović, Grujić (od 46. Jović), Birmančević - Samardžić, Mitrović (od 74. A. Maksimović).

ŠVAJCARSKA: Kobel - Vidmer (od 46. Rider), Elvedi, Akanđi, Rodrigez (od 70. Garsija) - Fojler, Ebišer (od 70. Fernandez), Endoje, Džaka - Embolo, Amduni (od 70. Zećiri).

 

 

(UŽIVO) Srbija - Švajcarska

22:17

72. minut: Rajković branio penal Embolou

Sjajna intervencija srpskog golmana, pročitao je napadača Monaka.

22:15

71. minut: Penal za Švajcarsku

Nedeljković je oborio Endoja.

22:11

65. minut: Prvo Jović, pa Samardžić

Ide Srbija po treći gol, Kobel je odbranio udarac Luke Jovića, pa je u narednom napadu promašio za malo Lazare Samardžić.

22:07

61. minut: GOOOL! Vodi Srbija 2:0, strelac Aleksandar Mitrović

Majstorija kapitena, stigao je loptu, pa driblao i postigao golčinu. Broj 59 za njega, maestralno.

22:01

57. minut: Pavlović brani i napada

Ponovo Strahinja Pavlović igra vrlo dobar meč u dresu Srbije. Brani, pa napada, ne libi se i da šutne. Šteta što je prebacio gol.

21:59

54. minut: Poništen gol Švajcarske

Poništen gol Švajcarske zbog ofsajda strelca Endoja. VAR provera je bila u korist Srbije.

21:57

53. minut: Šteta zbog povrede Lukića

Povredio je rame Saša Lukić, pokušao je da nastavi sa igrom, ali nije mogao dalje. Na terenu je Saša Zdjelar.

21:53

48. minut: Veliku šansu propustio je Luka Jović

Išao je sam Jović ka Kobelu, ali ga nije savladao, odbitak nije uspeo da u gol pretvori Nedeljković.

21:50

Počelo drugo poluvreme, dve izmene

Počelo je drugo poluvreme, Stojković je morao da promeni napadača, Jović igra umesto Marka Grujića. Rider je na terenu umesto Vidmera.

21:35

Kraj prvog poluvremena

Vodi Srbija, zaslužila je to za odvažnmu igru u drugom delu prvog poluvremena. Niko Elvedi je postigao autogol, ali "orlovi" su zaslužili tu sreću i za taj jedan pogodak bili su bolji rival.

21:33

45+1. minut: GOOOL! Vodi Srbija 1:0, strelac Niko Elvedi (autogol)

Posle centaršuta Samardžića iz prekida, Elvedi je postigao autogol.

21:28

40. minut: Orlovi uz navijače stvaraju pritisak

Srbija je opasnija u drugom delu prvog poluvremena. Nekoliko kornera, te jedan duel Akanđija i Mitrovića u petercu podigaoi je na noge 8.000 gledalaca na stadionu u Leskovcu.

21:19

32. minut: Dobra prilika za Emboloa

Srbija je pojačala presing i malo se promenila slika. Međutim, Švajcarska je stvorila prvi zicer, Embolo sa desetak metara nije najbolje šutirao. Lopta je otišla pored gola. 

21:11

25. minut: Mitrogol za malo kratak

Birmančević je centrirao, Mitrović je za malo bio kratak, njegov udarac je bio izblokiran.

21:10

23. minut: Pata karte za sada

Prošlo je polovina prvog poluvremena. Srbija je "dala" loptu gostima, ali je opasna iz kontri, pogotovo preko brzonogo Veljka Birmančevića zbog koga je Vidmer požuteo. Igrač Sparte iz Praga je pokušpao direktno iz prekida da ugrozi Kobela, ali je ovaj bio na pravom mestu.

21:03

17. minut: Preti Srbija

Mitrović je poslao sjajnu loptu ka Birmančeviću u prostor, usledio je udarac, ali pravo u Kobela.

21:01

15. minut: Prvi šut ka golu

Rajković brani udarac Endoja iskosa sa leve strane. Bio je to prvi udarac na gol na meču.

20:59

​11. minut: Švajcarci prete po levom krilu

Gosti najčešće pokušavaju da ugroze gol Srbije preko leve strane gde Rodrigez i Ndoje muče Nedeljkovića za sada. Ipak, dva centaršuta nisu doneli i priliku Švajcarskoj.

20:53

5. minut: Početak pripada gostima

Švajcarska drži loptu na početku meča, dok se Srbija odlučila da čeka šansu iz tranzicije. Samardžić je kreairao jedan takav napad, ali je izostao bolji centaršut Nedeljkovića.

20:45

Počeo je meč u Leskovcu

Počeo je meč u Leskovcu, selektor Srbije kladi se ipak na iskusniji sastav, mladi Andrija Maksimović ostao je na klupi.

20:33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržava "orlove" u Leskovcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Gradski stadion Dubočica u Leskovcu gde će prisustvovati večerašnjoj utakmici trećeg kola grupe A4 Lige nacija između Srbije i Švajcarske u Ligi nacija. U društvu Vučića je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

20:32

Mitrović za TV Arena sport: Trudim se da budem podrška mlađima

Kapiten Srbije Aleksandar Mitrović vratio se u tim posle propuštanja septembarskih mečeva zbog povrede. Za TV Arena sport je istakao da će kao najiksusniji biti podrška mlađim igračima:

"Selekcija je podmlađena, tu su i neki fudbaleri koji su i ranije dolazili a na meni je, kao najiksunijem da pomognem i na terenu i van njega, da im budem u svakom slučaju podrška. Očekuje nas težak meč, poznat protivnik koji je takođe ostao bez nekoliko iskusnih igrača i nadamo se najboljem".

20:23

Birmančević i tradicija bosih nogu

Srpski reprezentativac Veljko Birmančević ima posebnu pripremu za meč, jer bosonog dolazi da oseti travu na svakom terenu. Tradiciju nije promenio ni u Leskovcu.

 
20:21

Kolarov, Tošić Stojković u Leskovcu

Na poziv Fudbalskog saveza Srbije, na utakmici u Leskovcu između Srbije i Švajcarske prisutni su i bivši reprezentativci Srbije, Tošić, Vladimir Stojković, Aleksandar Kolarov. Ceo tekst procitajte OVDE.

20:18

Stevan Stojanović za TV Arena sport: Da se naši navijači raduju

Direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović za TV Arena sport je pred meč dao svoju prognozu:

"Čeka nas izuzetno zahtevna utakmica, protiv rivala koga dobro znamo, a koji nam je ostao dužan. Daćemo sve od sebe da postignemo željeni rezultat i da se naši navijači na kraju raduju".

20:12

Stojković za TV Arenu sport: Daćemo sve za pobedu

Selektor Dragan Stojković Piksi je 45 minuta pre početka meča dao za TV Arenu sport i poslednji raport iz tabora Srbije pred početak duela sa Švajcarskom u UEFA Ligi nacija.

"Ne osećam tenziju, potpuno sam miran. Uradili smo sve što je bilo potrebno za ovakvu utakmicu, momci su spremni, niko se ne žali na povredu. Važna je utakmica za nas, ali i za Švajcarsku", rekao je Stojković za TV Arena sport, a ceo intervju pogledajte ovde.

Ostavite komentar