UEFA Liga nacija

Selektor Švajcarske pred Srbiju: Džaka zna da je pogrešio, fokusirani smo samo na fudbal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 20:32
Selektor Švajcarske Murat Jakin MN Press
Selektor Švajcarske Murat Jakin

Selektor reprezentacije Švajcarske Murat Jakin, govorio je na konferenciji za medije pred meč sa Srbijom u Ligi nacija, koji je na programu sutra od 20.45 u Leskovcu. Podsetimo, susret na stadionu "Dubočica" možete gledati u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.

Švajcarska gostuje Srbiji posle dva vezana poraza u Ligi nacija, pa je novinare zanimalo da li Jakin, kao selektor, oseća pritisak zbog nešto skromnijih rezultata njegovog tima na početku takmičenja.

"Imamo nameru da se borimo. Naravno da ne možemo da nadoknadimo dva igrača koja su otišla. Ima tu prepreka, ali mogu da računam na sve koji su ovde. U poslednje dve utakmice dosta toga nam nije išlo na ruku. Sada bi moglo da bude drugačije. Srbija se isto bori za tri boda. Videćemo."

Ovo će biti treća utakmica sa Srbijom, a prethodne dve obeležile su tenzije na terenu i van njega.

"Još uvek sam malo omamljen posle leta i prehlađen od prošle nedelje. Srećni smo što smo ovde, ekipa je spremna. Bio sam u prisutan kada su se igrale prošle utakmice, bile su lude moglo bi se reći. Želimo da ostvarimo tri poena. Rezultati u poslednje dve utakmice, bilo je teško objasniti ih. Mnogo prepreka smo imali, ali sada želimo da se fokusiramo na jake strane, na ono u čemu smo dobri."

Dve reprezentacije se dobro poznaju.

"Srećan sam što na terenu mogu da pošaljem 11 najboljih. Znamo da će biti mnogo individuelnih duela. Mi njih nećemo mnogo iznenaditi, a ni mi njih. Svi čekamo grešku druge strane, to je normalno. Svaka greška će biti iskorišćena."

 

Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

 

Granit Džaka vraća se u tim, pa je upitan da li bi njegov nastup mogao da izazove nove probleme na terenu.

"Razgovarali smo i sa njim i sa svim igračima. U fudbalu se pokrenu emocije. Koliko mi njega poznajemo, on je uvek fokusiran na posao, a mi se fokusiramo na ono što će se dešavati sutra, a ne u prošlosti. Ja računam na svakog igrača. Sigurno ćemo imati dobru igru. Džaka je tip igrača koji se bori za pravdu. Uvideo je da ponašanje protiv Danske nije bilo dobro. Na kraju se izvinio tom igraču. Kasnije nije bio u konkurenciji protiv Španije, ali je ove nedelje dobro trenirao i mislimo da će nam pomoći sutra."

Kako zaustaviti Džaku da ne upadne u nove probleme.

"On zna o čemu se radi i da treba da se fokusira samo na igru. Mi smo svi fudbaleri i to je naš izazov. Da zajednički sutra učestvujemo u utakmici. Ja sam timski igrač."

Sa Jakinom je i bio Mišel Ebišer, vezista Bolonje, koji je upitan o potencijalnim čarkama na terenu.

"Nisam o tome ni razmišljao. Treba pratiti igru. Kada su potrebne emocije, treba ih uneti. Nekda je potrebna i hladna glava. Mislim da imamo dobru mešavinu. Mislim da sam ja skloniji smirivanju, jer sam takva osoba. Ja sam inače ljubitelj takve igre, ali nemam ništa ni protiv druge strane."