UEFA Liga nacija

Azerbejdžan i dalje bez pobede u Ligi nacija: Estonija slavila pred svojim navijačima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 20:08
Fudbaleri Estonije na meču Lige nacije AP Photo/Sergei Grits
Fudbaleri Estonije na meču Lige nacije

Posle dva poraza u Ligi nacija, fudbaleri Estonije zabeležili su prvu pobedu u najmlađem UEFA takmičenju, u sklopu 3. kola "C" Divizije, grupe 1, savladana je selekcija Azerbejdžana - 3:1 (2:1).

Kada se sumiraju šanse, odnos u posedu, i uzmu svi parametri utakmice u obzir, utisak je da su Azerbejdžanci bili bliži pobedi, ali, za razliku od gostiju, večerašnji domaćin iskoristio je većinu svojih prilika, dok je ogroman uticaj na pobedu Estonaca imao i golman Karjl Hajn, čuvar mreže Valjadolida koji se istakao sa nekoliko prvoklasnih odbrana.

Posle početnog odmeravanja snaga, prednost domaćinu doneo je najpre Jakovlev u 32. minutu. Bajramov je potom doneo izjednačenje Azejbedžanu iz penala u završnici poluvremena, da bi u nadoknadi Sinijavski ponovo vratio prednost na vodenicu Estonije - 2:1. 

Drugo poluvremene počelo je dinamično, gosti su na sve načine nastojali da se vrate u meč, napravivši nekoliko važnih izmena sredinom tog dela igre, ali je ideje trenera Azerbejdžana, ispostaviće se, osujetio Šejn u 71. minutu, kada je postavio konačnih 3:1.

Estonija je tako došla do prvih bodova u grupi 1, gde ostaje na trećem mestu tabele iza Slovačke i Švedske, dok je Azerbejdžan i dalje na začelju sa tri vezana poraza. 

Liga nacija, C divizija, 3. kolo

Grupa 1

Estonija - Azerbejdžan 3:1 (2:1)
/Jakovlev 32, Sinijavski 42+, Šejn 71 - Bajramov 45+/

Slovačka - Švedska 20.45

 

Standings provided by Sofascore