UEFA Liga nacija

Mitrović: Bojkot? Svi znaju ko sam i koliko sam dao i dajem se reprezentaciji! Neću da se pravdam!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 15:37
Aleksandar Mitrović, kapiten reprezentacije Srbije MN Press
Aleksandar Mitrović, kapiten reprezentacije Srbije

Najbolji strelac reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović vrlo dobro se seća oba meča protiv Švajcaraca. U Rusiji mu sudije nisu svirale čist penal, a pre toga je napadač „orlova“ na asistenciju Tadića postigao i vodeći gol već u 5. minuta. 

Strelac je bio Mitrović protiv Švajcaraca i u Kataru, čak je i golom Vlahovića, Srbija povela sa 2:1, ali je onda usledio preokret. Golovima Emboloa i Frojlera, „sajdžije“ su slavile sa 3:2.   

Davali smo dosta golova ranije, a sada se malo okrenulo. Nadam se da ćemo napraviti balans i uspeti i jedno i drugo sada. Mi igramo bez pet ili šest igrača, ali utakmica kao i svaka druga, teška. Švajcarci imaju dobre pojedince. Bilo bi dobro da pobedimo, uz gol bilo bi perfektno. Kad ekipa igra dobro onda dođu šansa i golovi“, rekao je Aleksandar Mitrović.

Da li je Španija recept kada da odigrate i protiv Švajcarske?

Fenomenalna utakmici, taktički perfektna sa Špancima. Nedostajalo je i malo sreće da je dobijemo. Dobro smo izgledali, iz polukontre i kontre opasno. Visio je gol u vazduhu. Odigrati tako dobru utakmicu protiv prvaka Evrope je fenomenalno. A, pričalo se da ćemo primiti tri do četiri gola, ali smo pokazali da ovaj tim ima kvalitet, i kako bismo trebali da izgledamo u budućnosti“.

Kakav su ostavili utisak na vas novi igraču u reprezentaciji?

Sve momci koji su zaslužili poziv u reprezentaciju. Motiv za sve njih počev od Maksimovića. Igraju dobro, standardni su, zaslužili su da budu ovde. Imaju potencijala. Mentalitet je taj koji će da prelomi, koji odlučuje kako će igrači izgledati u nastavku karijeri.

Bojkot, da li ga je bilo ili ne prethodnog meseca?

Svašta se priča i piše zbog klikova, znam ko sam i šta sam! Znam koliko sam dao i dajem sebe reprezentaciji, meni je bitno da selektor i ljudi u FSS, kao i narod znaju šta je istina. Imao sam problema sa povredom, vukao sam je dugo, hteo sam da se u potpunosti oporavim i to je to. U reprezentaciji sam 12 godina, svi mogu d vidim koliko sam utakmica propustio, ne bih da se pravdam. Tu sam i spreman sam da pomognem ekipi“, jasan je Mitrović.