UEFA Liga nacija

Stojković: Nemam dilemu oko tima! Očekujem pobedu! Bićemo fokusirani na meč! Džaka je odličan igrač!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 15:30
Dragan Stojković, selektor Srbije MN Press
Dragan Stojković, selektor Srbije

Treća sreća, tome se nada selektor Dragan Stojković, igrači, ali i kompletna fudbalska javnost u Srbiji. U novijoj istoriji „orlovi“ su igrali dva puta protiv Švajcarske, prvo na SP u Rusiji, potom i u Kataru, a nijedan od ta dva duela naši reprezentativci ne pamte po dobrom.

Vreme ne leči baš sve, i danas boli poraz u Kataru, ali je možda sada pravi trenutak da u Leskovcu, Srbija pokaže od čega je satkana. 

Iako „orlovi“ nisu kompletni, predvođeni najboljim strelcem reprezentacije Aleksandrom Mitrovićem, mogu konačno da pokažu Švajcarcima, ko je i koliko je moćna Srbija. 

Do tri boda Srbija će pokušati da dođe sutra uveče 20.45 (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Dubočice" u Leskovcu.

Zadovoljan sam kako su igrači trenirali, nemamo kadrovskih problema, svi su spremni za sutrašnji meč. Sa te strane za trenera je najvažnije da možemo da računamo na sve njih. Srećni smo što ćemo ponovo gostovati n jugu Srbije na ovom prelepom stadionu“, rekao je Stojković.

Šta će po vama biti presudno u meču sa Švajcarskom?

Kada reprezentacija igra svaka utakmica je važna. Sve je važno pa i rezultat. Pričao sam da Švajcarci poseduju veliki kvalitet, oni su to pokazali. Skoro 20 godina igraju na velikim takmičenjima. Dobro se poznajemo. Grupa igrača koja im je tu već dugi niz godine. Neće ti biti iznenađenja što se tiče sistema i taktike. Očekujem tešku i borbenu utakmicu. Imperativ je da damo maksimu i pokušaćemo da pobedimo“.

Koliko vam je drago što ne igra Šaćiri, bio je koban na prethodne dve utakmice. Da li strahujete od Džake i provokacija?

Šaćiri je veliki igrač, obeležio je jedna period. Igrao je na visokom nivou. Što se tiče Džake, jedan od najboljih veznih igrača u Evrope. Neće biti provokacija. Ovo je fudbalska utakmica i apelujem da sve. Rekao sam igračima da se fokusiraju na igru. Verujem da neće biti problema. Brine me kod Džake jer je veliki igrač, jer je alfa i omega, švajcarskog tma. Ukoliko uspemo da ga neutrališemo, veće su nam šanse da dođemo do rezultata. On samo može da bude jedan od problema za nas što se igre tiče. Za provokacijama nema mesta kako sa jedne tako i sa druge strane“.

Od čega zavisi ko će osim Maksimovića debitovati protiv Švajcarske?

Zavisi od mnogo stvari, igre i rezultate, i toga šta se bude dešavalo na terenu. Nemam zapisano u kom minutu ću koga menjati. Nisam taj tip trenera. Po svojoj proceni povlačim poteze. Maksimović je naša budućnost, pokazuje nivo igre koji je takav kakav je i naterao me je da ga pozovem. Moja je želja da debituje, ali će sutrašnji dan sigurno pamtiti. Sa druge strane poznato je da mi nemamo pola tima, ali ne želim da to potenciram kao alibi. Ovi igrači koji su tu to su zaslužili i svako će dobiti šansu".

Da li imate dilemu oko tima?

Nemam dilemu. Možda će biti još debitanata osim Maksimovića, ali ne bih o timu. Imam čistu sliku".

Da li je rešen problem sa napadom, može li se očekivati efikasnija Srbija=

Moramo da se radi na svim segmentima igre, drago mi je da smo napravili pomak u pozitivnom smislu, a to je defanzivni deo koji me raduje iako nisam super zadovoljan. Uvek ima mesta za napredak. Najteža stvar u fudbalu je postići gol, da je lako svi bi bili šampioni. Bilo bi golova kao u vaterpolu da je to lako. Mnogo je tu stvari važnih koje moraju da se ponavljaju. Ubeđen sam da ćemo biti maksimalno motivisani".

Kapiten?

Kapiten je pored mene. Mitrović“.

Da li osećate pritisak pred ovaj meč?

Mi smo Ligu nacija krenuli protiv najjače selekcije, onda smo izgubili od Danske. Bez obzira na prošlost, ovo je nešto sasvim drugo. Imamo dosta novih igrača, koncentrisani smo na tih 90 minuta. Pokušaćemo da pobedimo, da će biti lako, neće. Igramo kod kuće i želimo da obradujemo naciju i naše igrače. Narod u Srbiji je uvek srećan kad reprezentacija pobedi. Daćemo sve od sebe verujem da možemo do cilja“, zaključio je Stojković.