UEFA Liga nacija

B divizja Lige nacija na Areni: Maksimalna Gruzija na Ukrajinu, Crna Gora i Prosinečki u Turskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 13:05
Robert Prosinečki, selektor Crne Gore, domaćin Turskoj u Ligi nacija MN Press
Robert Prosinečki, selektor Crne Gore, domaćin Turskoj u Ligi nacija

Petak veče vreme je za treću turu mečeva u B diviziji Lige nacija i to u Grupama 1 i 4, s šarenolikim šansama timova da se dokopaju bod(ova) i istovetnom ambicijom da to budu sva tri, na ovaj ili onaj način.

U prvoj, najbolji fudbaleri Ukrajine, zbog rata u toj državi, na neutralnom terenu u poljskom Poznanju, dočekuju ekipu Gruzije (20.45, TV Arena sport 2). Bez ijednog boda i, barem na na papiru, naročitih šansi protiv lidera, jer su Gruzini slavili u prethodnim kolima, protiv Češke i Albanije. 

Albanci i Česi imaju po jedan trijumf i poraz. U oba slučaja se slavilo protiv Ukrajine i gubilo od Gruzije, pa će biti zanimljivo videti gde su ova dva tima u duelima sa sebi ravnim. 

 

 

U drugoj grupi, balkanskim ljubiteljima fudbala zanimljiviji je dolazak Crne Gore u Tursku (20.45, TV Arena 3 Premijum). Kako se i očekivalo pre starta takmičenja, domaćin bolje napredue, pošto je savladali Island i remizirao sa Velsom, s kojim deli prvo mesto.

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki i njegovi Crnogorci, pak, nisu mrdnuli s mrtve tačke u konkurenciji, realno, jačih od sebe, pa iza sebe imaju poraze od Islanda i Velsa. Što ne znači da nemaju motiva i aduta. 

Velšani imaju četiri boda, ali to ih ne stavlja u privilegovan položaj kada su u pitanju šanse protiv Islanđana. Naprotiv, sve je moguće u ovom susretu, pa i da vidimo "višak" pogodaka. 

Liga nacija, B divizija, 3. kolo

Grupa 1

Ukrajina - Gruzija 20.45 (AS2)

Češka - Albanija 20.45

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa 4

Turska - Crna Gora 20.45 (A3P)

Island - Vels 20.45 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore