UEFA Liga nacija

A divizija Lige nacija na Areni: Nemačka očekuje bodove, a Pavlović debi protiv BiH, Mađari vrebaju Holandiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 10:48
Aleksandar Pavlović, nemački fudbaler srpskog porekla, trebalo bi da debituje protiv BiH Guliver/Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images
Aleksandar Pavlović, nemački fudbaler srpskog porekla, trebalo bi da debituje protiv BiH

U večerašnjem programu mečeva fudbalske Lige nacija nalaze se samo dva meča A divizije i to Grupe 3, Bosna i Hercegovina - Nemačka (20.45, TV Arena 2 Premijum) i Mađarska - Holandija (20.45, A1P). 

U prvom su "panceri" izraziti favoriti u Zenici, što zbog razlike u kvalitetu što zbog boljeg otvaranja nove sezone LN. Mada je selektor Julijan Nagelsman dobio brojne otkaze igrača za oktobarske utakmice, a BiH ima jedan remi u dva ranija duela s njima i ima iskustvo igranja po lošem terenu. 

Posle kraha na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pred svojim navijačima, Nemci su ostali bez nekoliko važnih i, što se tiče nastupa za državni tim, penzionisanih pojedinaca, a bez njih su remizirali s Holandijom (2:2).

 

 

Pre toga su na startu LN ubedljivo savladali Mađare (5:0), a nesuđeni srpski reprezetativac Aleksandar Pavlović je septembarske obaveze preskočio zbog povrede. Zato se očekuje da igrač Bajerna, srpskih korena, debituje za A selekciju u eks jugoslovenskoj republici.

U isto vreme, u obližnjoj Budimpešti, Mađarska će probati da "stane na rep" favorizovanim Holanđanima. I porave učinak i utisak iz prethodnih 180 minuta, jer osim što su se proveli kao bosi po trnju protiv "Elfa" nisu uspeli da naprave više od "golog" remija s Bosancima (0:0).

A Divizija Lige nacija, grupa 3, 3. kolo

BiH - Nemačka 20.45 (A2P)

Mađarska - Holandija 20.45 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore