UEFA Liga nacija

Završno obraćanje Dragana Stojkovića, pred meč sa Švajcarskom, u prenosu na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 09:50
Dragan Stojković, selektor fudbalske selekcije Srbije, objaća se medijima pred duel sa Švajcarskom MN Press
Dragan Stojković, selektor fudbalske selekcije Srbije, objaća se medijima pred duel sa Švajcarskom

Najbolja fudbalska reprezentacija Srbije sutra, u Leskovcu, protiv odgovarajućeg tima Švajcarske (20.45, TV Arena 1 Premium), nastavlja s nastupima u debitantskoj sezoni u A divziji Lige nacija, pa će danas, kako to pravila nalažu, selektor Dragan Stojković napraviti poslednji javni presek stanja. Na konferenciji za medije, koja će biti direktno prenošena na našoj televiziji (15.00, A1P).

I pre nje poznato je kako stoje stvari u Grupi 4, odnosno koliko je važno da "orlovi" budu na visini zadatka tokom 90 minuta loptanja na novom stadionu "Dubočica", jer imaju jedan bod posle beogradskog duela sa Španijom i gostovanja u Danskoj. 

A, voleli bi da dodatno odmaknu "sajdžijama", s nulom na kontu, odnosno primaknu se vodećem tandemu. I, ujedno, vrate makar malo od duga Švajcarcima za poraze na poslednja dva Svetska prvenstva, u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine. 

 

 

Prekinu lošu rezultatsku seriju, takođe, obzirom na to da Piksijevi puleni već godinu dana nemaju pobedu na zvaničnim mečevima, tačnije još od slavlja protiv Crne Gore u kvalifikacijama za šampionat Evrope u Nemačkoj 2024, 17. oktobra 2023. Posle čega je usledio niz od šest susreta bez maksimalnog učinka. 

Svi znamo i da Stojković ni ovog puta ne može da računa na važnog napadača Dušana Vlahovića (porodični problemi), kao ni standarnog vezistu Sergeja Milinković-Savića (psihički nespreman), kao i da će špic biti jači za povratak najboljeg strelca našeg državnog tima svih vremena - Aleksandra Mitrovića.

Teško da će Stojković danas otkriti startnih 11, izvesno neće otvarati karte ni po pitanju formacije, jer treneri to retko rade, ali biće zanimljivo čuti šta će reći pred "izlet" na jug Srbije, gde Nikolu Milenkovića i ekipu očekuju pune tribine. 

Na ispraćaju u Kordobu, gde ih 15. oktobra čeka revanš s aktuelnim evropskim vladarem Španijom (20.45, A1P). 

Standings provided by Sofascore