UEFA Liga nacija

B Divizija UEFA Lige nacija: Grčka senzacionalno slavila na Vembliju, junak Pavlidis odbradovao Jovanovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 22:43
Ivan Jovanović, selektor Grčke Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Ivan Jovanović, selektor Grčke

Grčka je osvojila "Vembli", golovima Vangelisa Pavlidisa iz 49. i 90+4. minutu, "heleni", koje sa klupe predvodi srpski trener Ivan Jovanović, pobedili su Englesku 2:1 (0:0) u trećem kolu Grupe 2 B Divizije UEFA lige nacija. Trijumf Grka je apsolutno zaslužen, bila su im poništena dva gola, ali Džud Belingem nije uspeo da spreči poraz.

Englezi i Grci minutom ćutanja odali su počast preminulom igraču Panatinaikosa i reprezentativcu "helena" Džordžu Baldoku, da bi odigrali egal prvo poluvreme. Nije bilo pravo Mavropanosu što mu je sudija u 11. minutu poništio gol, dok je sa druge strane Kol Palmer bio najbliži da pogodi mrežu gostiju.

Englezi su igrali bez Harija Kejna, pa je zanimljiv izbor napravio selektor Li Karsli jer je igrao bez klasičnog špica iako je na klupi imao Solankea i Votkinsa. Na drugoj strani, selektor Grčke Ivan Jovanović veoma dobro je namestio igru protiv "Gordog Albiona" uz jasno zacrtane tranzicije. I jednu takvu realizovao je sjajni Pavlidis u 49. minutu. Isti igrač je pet minuta pre kraja još jednom zatresao mrežu, ali je gol bio poništen. Usledila je kazna, Belingem je pogodio za 1:1. Međutim, Pavlidis je u nadoknadi drugim golom doneo senzacionalan trijumf.

 

 

U istoj Grupi 2, Finska je preko Pohjanpala prva došla do prednosti protiv Finske, ali nije i slavila jer su Skejls i Brejdi servirali preokret i poneli tri boda za Dablin.

Erling Haland je prvi put nosio kapitensku traku u Norveškoj i taj posebni trenutak ovekovečio 33. golom u dresu selekcije. Mrežu Slovenaca zatresao je već u sedmom minutu. Posle dužeg vremena su Norvežani odigrali dobar meč, a prelomili su ga golovima Serlota i Halanda za trijumf od 3:0.

Austrija je brzo "otorila" Kazahstan preko Baumgartnera, a prelomila je meč brzim golovima u nastavku.

UEFA Liga nacija, 3. kolo

B Divizija

Grupa 2

Engleska - Grčka 1:2 (0:0)
/Belingem 87 - Pavlidis 49, 90+4/

Finska - Irska 1:2 (1:0)
/Pohjanpalo 17 - Skejls 57, Brejdi 88/

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Grupa 3

Austrija - Kazahstan 4:0 (1:0)
/Baumgartner 10, Linhart 53, Sabicer 56, Zajdl 79/

Norveška - Slovenija 3:0 (1:0)
/Haland 7, 62, Serlot 52/

 

Пласман обезедио Sofascore