UEFA Liga nacija

Divizija C UEFA Liga nacija: Stole Dimitrievski sve branio i umalo postigao gol

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 19:55
Stole Dimitrieski je stub selekcije Severne Makedonije TV Arena sport/ Screenshot
Stole Dimitrieski je stub selekcije Severne Makedonije

Severna Makedonija nije izneverila ni prognoze, a ni tradiciju, pa se pobedom u Rigi nad Letonijom 3:0 (1:0) učvrstila na čelu Grupe 4 C Divzije UEFA Lige nacija posle trećeg odigranog kola.

Nije bilo lako Makedoncima da dođu do uspeha, ali na golu su imali sjajnog golmana Stoleta Dimitrievskog, koji ne samo što je zaustavio sve što su domaćini uputili ka njegovom golu, nego je umalo u 3. minutu bio i strelac. Ispucao je loptu golman Valensije van ivice svog šesnaeterca, ona je pala na 15-tak metara od golmana Matreviksa a zatim odskočila. Ipak, vrhovima prstiju golman domaćina je uspeo da je prebaci preko prečke i spreči kolegu da se raduje.

Makedonci su bolju igru u polju krunisali golom Atanasova u 35. minutu. Sjajno je Elmas uposlio Miovskog koji je loptu primirio grudima, prebacio golmana a vezni igrač Krakovije je iz blizine ubacio u mrežu.

Imali su Letonci dve dobre prilike za izjednačenje, međutim odbrana gostiju sa Dimitrievskim nije se dala. A, onda je golman Severne Makedonije ponovo poslao pas od 60-tak metara, Ristovski je glavom spustio loptu ka Ćamiliju koji se sjajno snašao i potvrdio pobedu. Na kraju je dobru partiju leim golom zaokružio Elif Elmaz.

Moldavija je u Diviziji savladala Andoru 2:0 i ostala na čelu Grupe 2.

UEFA Liga nacija, 3. kolo

C Divizija

Grupa 4

Letonija - S. Makedonija 0:3 (0:1)
/Atanasov 35, Ćamili 70, Elamz 90+3/

F. Ostrva - Jermenija 20.45

 

Пласман обезедио Sofascore

 

UEFA Liga nacija, 3. kolo

D Divizija

Grupa 2

Moldavija - Andora 2:0 (1:0)
/Jonita 31, Kožokaru 90+5/

 

Пласман обезедио Sofascore