UEFA Liga nacija

Frojler: Znam malo srpski jezik, ćerka mi je krštena u Beogradu! Ženini rođaci mi zameraju gol protiv Srbije!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 15:11
Remo Frojler, kapiten reprezentacije Švajcarske Profimedia
Remo Frojler, kapiten reprezentacije Švajcarske

Za Rema Frojlera utakmica sa Srbijom imće poseban značaj! Poznato je već da je supruga jednog od najboljih igrača reprezentacije Švajcarske Srpkinja Kristina. 

 

 

Ona je istina rođena u Švajcarskoj, ali ima rođake u našoj zemlji. Osim o povezanosti sa Srbijom, Frojler je pričao i o Džaki, ondnosno eventualnim problemima za ovog igrača u Leskovcu.

"To je utakmica kao i svaka druga. Želimo da se koncentrišemo na igru", rekao je Remo Frojler. 

Na pitanje da li će biti telohranitelja koji će u Srbiji čuvati Granita Džaku, Švajcarac je imao spreman odgovor. 

To neće biti potrebno, ništa se neće desiti. Sitne provokacije su normalne svuda, ali očekujem da fudbal bude u prvom planu“.

Zatim su pitanja novinara u Švajcarskoj bila usmerena na njegovu porodicu, odnosno za koga će supruga Kristina navijati.

"U našoj porodici to je normalna utakmica i ništa više. Supruga i njena rodbina umeju da se našale komentarima "nemojte da pobedite" ili "nemoj da daš gol protiv nas", ali to je sve normalno. Nemamo opklade ili bilo kakvo nadmetanje”. 

Otkrio je zatim kapiten Švajcaraca da razume i malo srpski jezik.

Znam malo srpski jezik. Letos smo pet dana bili u Beogradu kada se i krstila moja ćerka. Pošto moja žena priča dosta sa decom na srpskom i ja sam naučio jezik”.

Na Mondijalu u Kataru, Remo Frojler je dao gol Srbiji za pobedu Švajcaraca 3:2. U strelce su se još upisali Šaćiri i Embolo, dok su za Srbiju pogodili Mitrović i Vlahović.

Često je taj gol tema sa rođacima moje žene. Komentarišu da nije bilo potrebno da ga postignem, ali i da mi opraštaju jer sam njihov”, rekao je Frojler.