UEFA Liga nacija

Putokaz treba da nam bude meč protiv Španije, a biće lakše jer je tu Mitrović: Nikola Milenković pred obaveze Srbije u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 11:27
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Nikola Milenković MN Press
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Nikola Milenković

Najbolji fudbaleri Srbije sve intenzivnije se pripremaju za duele protiv selekcija Švajvarske  (subota, 20.45) i Španiej (utorka, 20.45) u okviru Lige nacija, a oekivanja pred duel na domaćem terenu u Leskovcu izneo je kapiten Nikola Milenković.

Defanzivac engleskog Notingem foresta se prisetio mečeva protiv istog rivala na poslednja dva Svetska prvenstva kada "orlovi" nisu uspeli da pobede.

"Prethodna dva duela smo igrali na velikom takmičenju, a opet i Liga nacija je ozbiljno takmičenje, igra se za bodove. Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je dobra, organizovana ekipa, nikad nije bilo lako. Treba da verujemo u nas, u naše kvalitete, imamo ambiciju i pripremamo utakmicu na najbolji mogući način, sve u želji da obradujemo našu naciju", rekao je Milenković za sajt Fudbalskog saveza Srbije i naglasio koliko mu znači to što je dobio kapitensku traku:

"Velika je odgovornost, s druge strane velika čast, veliki ponos. I mogu da kažem da je to bila jedna od najviših tačaka u mojoj karijeri, predstavljati svoju zemlju, svoj narod kao kapiten državnog tima, mislim da nema veće stvari od toga. Bio sam ponosan i stvarno veoma srećan zbog toga."

U ekipu selektora Dragana Stojkovića se vratio najbilji strelac nacionalnog tima u istoriji, Aleksndar Mitrović i to je velika stvar pred duele sa Švajcarskom i Španijom.

"Suvišno je trošiti reči o Mitru, najbolji je strelac reprezentacije, postigao je 'milijardu' golova, znamo njegove kvalitete i nadamo se da će nam pomoći kao što je to do sada uvek radio. Pred nama su važne utakmice, a putokaz treba da nam bude taktička disciplina iz meča sa Španijom u Beogradu. tada smo pokazali i zajednišvo, gde je svaki igrač odradio maksimalno povereni zadatak. Mislim da to treba da bude neki putokaz, kako i u kom smeru treba da idemo u budućnosti", završio je Milenković.