UEFA Liga nacija

Plan Jakina pred Srbiju: Moram da vratim stabilnost u odbrani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2024 12:31
Murat Jakin još traži novog štopera Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Murat Jakin još traži novog štopera

Ne pamte Švajcarci kada su neko fudbalsko takmičenje u poslednje vreme započeli sa dva poraza. Izgubljeni mečevi protiv Danske (0:2), pa Španije (1:4) u Grupi 4 A divizije UEFA Lige nacija pokazali su selektoru Muratu Jakinu da će teško u kratkom vremenskom roku nadomestiti odlaske trojice važnih igrača koji su se povukli: golmana Jana Zomera, štopera Fabija Šara i ofanzivnog ideologa Đerdana Šaćirija.

Pred duele sa Srbijom 12. oktobra u Leskovcu (20.45, TV Arena 1 Premium) i Danske u Sen Galenu (15. oktobar), prvi zadatak Jakina je da odbrani vrati potrebnu stabilnost.

"Mnogo toga je bilo protiv  nas, ali moramo da budemo samokritični. Utvrdio sam određene nedostatke u odbrambenoj organizaciji i disciplini. Bili smo previše nestrpljivi i stajali smo previsoko u ključnim momentima", istakao je Jakin.

 

 

Primljenih šest pogodaka je više nego u devet ovogodišnjih mečeva.

"Teško je nadoknaditi gubitak trojice važnih igrača preko noći", rekao je Jakin o promenama u sastavu.

Zomera je na golu zamenio Gergor Kobel, ali veći problem za defanzivu Švajcarske predstavlja odlazak u "penziju" Fabijana Šara. Niko Elvedi nije upotpunosti uspeo da se uklopi sa Akanđijem, očistio je kartone i može da igra protiv Srbije. Međutim, Jakin će pokušati da štoperu Mančester sitija pronađe idealnog partnera, kao što je bio Šar. 

Švajcarski "Blik" ističe da ima nekoliko mogućih zamena. Bećir Omeragić igra odllično u Monpeljeu, Denis Zakarija je u Monaku važan defanzivni šraf i mogao bi da zaigra i na mestu štopera. Međutim, obojica će propustiti mečeve zbog povreda. Jakin je odlučio da u nacionalni tim naknadno pozove fudbalera Valjadolida Eraja Kemerta. 

Videćemo šta će Jakin odlučiti za duel u Leskovcu.